Toernooigegevens

Naam
NK King of the Court
Datum
Zo 23 augustus 2020
Toelichting

Van 21 t/m 23 augustus vindt het DELA NK Beach plaats in Scheveningen, maar dat is niet het enige toernooi waar dat weekend om de Nederlandse titel gestreden wordt! Op zondag 23 augustus organiseert Sportworx, in samenwerking met de Nevobo, het eerste Nederlands kampioenschap King of the Court. Elk team kan meedoen aan dit bijzondere toernooi, met als hoofdprijs een ticket voor King of the Court in Utrecht.  

Alle ingeschreven teams worden ingedeeld in verschillende poules, waarbij deelnemers uit de Top- en Eredivisie pas later in het toernooi instromen. Vervolgens wordt er de gehele dag volgens het normale King of the Court-concept gespeeld: vijf teams per veld, een King’s side en een race tegen de klok.  

In de finale wordt er gestreden voor de eerste Nederlandse titel King of the Court. Dit is op zichzelf al een mooie prijs, maar daar blijft het niet bij: de winnaars van het toernooi ontvangen een wildcard voor het internationale King of the Court-toernooi dat van 9 t/m 12 september in Utrecht georganiseerd wordt.  

Ieder team, woonachtig in Nederland, kan zich inschrijven, je hebt dus geen rankingpunten nodig.  

Bij het inschrijven kan je kiezen uit verschillende opties:  

  • Je speelt alleen het NK King of the Court. Deze optie kost €20,- per team. Je speelt hierbij dus minimaal twee series. Zodra je uitgeschakeld bent, kan je niet verder beachvolleyballen, maar kan je bij het ‘gewone’ NK Beach gaan kijken. 
  • Je speelt het NK King of the Court én het Summer Beach Volleyball Circuit. Deze optie kost op dit moment €32,50 per team, maar dit wordt vanaf zondag 16 augustus de volledige prijs (€40,-). Bij deze keuze krijg je de kans om, als jij bent uitgeschakeld op het NK, ’s middags nog door te spelen bij het Summer Beach Volleyball Circuit.  

Meer informatie staat op onze website 

Heb jij je al aangemeld voor het SBVC op zondag 23 augustus, maar lijkt het je leuk om mee te doen aan het NK King of the Court? Stuur dan een e-mail naar beachcircuit@nevobo.nl met daarin jullie namen en het niveau. 

Heb je algemene vragen over het toernooi? Mail naar kenneth@sportworx.nl.  

 

 

Toeschouwers

Toeschouwers die bij het NK King of the Court aanwezig willen zijn dienen zich te registeren via: http://tickets.eredivisiebeach.nl/
Er geldt voor The Hague Beach Stadium een maximaal aantal bezoekers van 300 personen. 

Spelers(sters) die voor het NK King of the Court uitgeschakeld zijn maar nog naar het NK willen blijven kijken dienen zich te registreren als toeschouwer. 

 

Locatiegegevens

Adres
Strandweg 4
2586 JK Scheveningen
Routeomschrijving