Toernooigegevens

Naam
NK Senioren
Datum
Vr 21 augustus 2020 - Zo 23 augustus 2020
Toelichting

Ranking NK Senioren 2020

Voor de bepaling van de Plaatsingslijst worden uit de resultaten van de seizoenen 2019 en 2020 de zes beste resultaten bij elkaar opgeteld. Het resultaat van het NK Senioren 2019 wordt zoals gebruikelijk niet in deze berekening meegenomen, dit omdat de resultaten van een vorig NK te veel impact hebben op plaatsing voor een volgend NK.

Programma 

Op vrijdag 21 augustus starten 24 teams die in de lijst van ingedeelde teams op plaats 9 en lager staan*. In acht poules van drie teams speelt ieder team 2 poulewedstrijden. De nummers 1 en 2 van iedere poule spelen vervolgens een plaatsingswedstrijd. De 8 winnaars van deze plaatsingswedstrijden plaatsen zich voor zaterdag. 

De teams op plaats 1 t/m 8 spelen niet op vrijdag, zij starten op zaterdag*. Verspreid over zaterdag en zondag zal een Double Elimination (DE16) schema worden gehanteerd.

Vrijdag 21 augustus: poulefase

9.30u-10.00u: Preliminary Inquiry (PI), verplichting voor beide spe(e)l(st)ers om vóór aanvang van de Technical Meeting de inschrijflijst te tekenen

10.00u: Technical Meeting (TM), verplichte aanwezigheid, vaststellen deelname en wedstrijdschema vrijdag

11.00u: Aanvang poulewedstrijden

16.00u & 17.00u: kruiswedstrijden nrs. 1&2 van iedere poule voor plaatsing zaterdag

Zaterdag 22 augustus:  DE16 t/m ronde III , loser=7 (M) en loser=5 (V)

8.00u-8.30u: Preliminary Inquiry (PI), verplichting voor beide spe(e)l(st)ers om vóór aanvang van de Technical Meeting de inschrijflijst te tekenen

8.30u: Technical Meeting (TM), verplichte aanwezigheid, vaststellen deelname en wedstrijdschema zaterdag + zondag

9.30u: aanvang wedstrijden

Zondag 23 augustus: DE16, loser=5 (M) t/m finale

9.00u: (M) kwartfinales (Loser=5)

9.50u (V) en 10.40u (M): halve finales

11.30u (V) en 12.30u (M): kleine finale 3e/4e plaats

13.30u (V) en 14.30u (M): NK Finale 1e/2e plaats

Deelname

Deelname is alleen mogelijk voor spelers die zich op basis van de ranglijstpunten geplaatst hebben voor het NK en in Nederland woonachtig zijn (conform de Nederlandse wet).

Verder dienen spelers geregistreerd te zijn als basis lid van de Nevobo.

Voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap worden teams uitgenodigd op basis van de volgende criteria (in volgorde en uiteraard indien ingeschreven):

1. indien van toepassing: teams die een wildcard toegekend hebben gekregen voor het NK door de Organisator

Indien wordt gespeeld in dezelfde samenstelling:

2. teams die sinds het vorige Nederlands kampioenschap een Eredivisietoernooi hebben gewonnen en hebben deelgenomen aan minimaal drie toernooien in de Eredivisie of Topdivisie;
3. de titelhouder van het voorgaande seizoen (NK 2019)

5. Hierna worden de teams toegevoegd op basis van de beste zes bij elkaar opgetelde resultaten (Rankingpunten) van de spelers van een team, behaald tijdens toernooien in binnen- en buitenland in 2019 en 2020.

*De definitieve deelnemerslijst zal worden vastgesteld tijdens de Technical Meeting, na de Preliminary Inquiry waar teams zich aanmelden door hun handtekening op de inschrijflijst te zetten. Op vrijdag kunnen ook de reserveteams (seeding 33 en lager) zich aanmelden: wanneer geplaatste teams niet aanwezig zijn worden de aanwezige en aangemelde reserveteams op volgorde van seeding geplaatst. Op zaterdag gelden de op vrijdag in de kruiswedstrijden/plaatsingswedstrijden uitgeschakelde teams als reserveteams, hierbij wordt hetzelfde proces gevolgd wanneer er geplaatste teams niet aanwezig zijn.

Het definitieve wedstrijdschema zal worden vastgesteld tijdens de Technical Meeting o.b.v. de vastgestelde deelnemerslijst. Na de Technical Meeting zal het reeds gepubliceerde (concept) wedstrijdschema waar nodig aangepast worden.

Wedstrijdkleding DELA NK Beachvolleybal

Wanneer je dit seizoen in de Eredivisie gespeeld hebt, dan heb je per persoon 2 singlets/tops ontvangen. Deze dien je mee te nemen om in te spelen op het NK. Wanneer je niet in de Eredivisie gespeeld hebt dit jaar, dan dien je op vrijdag in zelf meegebracht uniform tenue te spelen. Op zaterdag krijgen alleen die spelers/speelsters singlets/tops die nog niet in de Eredivisie hebben gespeeld. 

Het is verplicht om deze kleding te dragen vanaf het moment dat je het veld betreedt om de wedstrijden te spelen.

UPDATE coronavirus voor Belgische beachvolleyballers
Wegens het aangescherpte reisadvies mogen wij helaas géén deelnemers en bezoekers toelaten vanuit de provincie Antwerpen.

Zie nieuwsbericht.

Overnachting

Opzoek naar een voordelige overnachting tijdens het Nederlands Kampioenschap? Boek je kamer bij Ibis City Center via de volgende link: Ibis City Center
Voor vragen omtrent uw hotelovernachting kunt u contact opnemen met het hotel via H3701-RE@accor.com

Toeschouwers

Toeschouwers aan het NK Senioren dienen zich te registeren via: http://tickets.eredivisiebeach.nl/
Er geldt voor The Hague Beach Stadium een maximaal aantal bezoekers van 300 personen. 

Spelers(sters) die voor het NK uitgeschakeld zijn maar nog naar het NK willen blijven kijken dienen zich te registreren als toeschouwer. 

Locatiegegevens

Adres
Strandweg 4
2586 JK Scheveningen
Routeomschrijving