De Mijn Volleybal app is dé app voor volleyballend Nederland. Van speler tot bestuurder en van official tot fan. De app biedt jou snel, eenvoudig en overzichtelijk alle actuele volleybalinformatie over jouw favoriete teams, verenigingen en competities.

De meestgestelde vragen over de app en de antwoorden hierop vind je op deze pagina.

Login

In tegenstelling tot vorige versies bevat de Mijn Volleybal app sinds de versie van februari 2020 een login-functionaliteit. Inloggen kan met een Mijn Volleybal-account. Inloggen doe je eenmalig. Daarna kun je onder meer favorieten opslaan en jouw voorkeuren voor pushnotificaties opgeven. Ingelogde officials kunnen hun eigen wedstrijden in de app zien.

Je persoonlijke voorkeuren vind je niet alleen terug in de app op het toestel waarop je dit instelde, maar vervolgens ook op andere toestellen, zoals een tablet of later een nieuwe smartphone. Ook kun je op de website volleybal.nl met jouw inlog dezelfde favorieten zien die je instelt in de app. In de toekomst profiteren gebruikers met hun inlog ook bij andere digitale diensten van de Nevobo van hun voorkeursinstellingen en extra gebruiksgemak.

Ja, iedereen kan een Mijn Volleybal-account aanmaken. Zowel leden als niet-leden. Nog geen account? Maak deze aan via de app of via de site van de Nevobo.

Nog geen account? Maak deze aan via de app of via de site van de Nevobo.

Op de inlogpagina van de Mijn Volleybal-app kun je klikken op 'Lukt het inloggen niet?'. Hier word je stap voor stap geholpen. Als dit niet lukt, adviseren we je om een nieuw account aan te maken. Ook deze optie vind je op de inlogpagina.

Het is niet mogelijk om jouw wachtwoord te wijzigen in de app. Dit doe je in de Mijn Nevobo-omgeving. Nadat je bent ingelogd zie je 'Mijn inlogmethodes' staan. Hier is het mogelijk om jouw wachtwoord te wijzigen.

Wedstrijden

Dit kun je zien door naar Wedstrijden te gaan en te klikken op de betreffende wedstrijd. Ook zie je daar staan op welk veld je speelt.

Dit is nog niet mogelijk.

Ja, als je jouw telefoon een kwartslag draait, krijg je een meer gedetailleerde stand te zien met gewonnen en verloren sets en punten.

Je vindt het DWF bij Wedstrijden. Door op de betreffende wedstrijd te klikken, zie je de mogelijkheid 'Bekijk DWF'.

Agenda

Dat kan. Om dit te doen, moet je in eerste instantie je favoriete team(s) toevoegen (zie daarvoor het kopje Favorieten in deze FAQ). Klik onderaan op Wedstrijden en selecteer je favoriete team. Naast het veld waar je nu je favoriete team ziet, zie je het agenda-icoontje (kalender met een plusje). Druk hierop en de wedstrijden van jouw favoriete team zijn aan je agenda toevoegt.

Vanuit de app worden de wedstrijden geplaatst óp jouw telefoon/tablet. Het is afhankelijk per agenda-app of deze het toestaat de wedstrijden hierin weer te geven. Op Apple devices ondersteunt de Apple agenda dit bijvoorbeeld standaard. Google agenda ondersteunt deze functionaliteit NIET. Als een kalender niet zichtbaar is, kun je in de instellingen van jouw agenda-app (dus niet de instellingen van je telefoon/tablet) opzoeken of je de kalender van Mijn Volleybal kunt toevoegen.

Mocht je de Google agenda app gebruiken: klik dan in de agenda app op de 'menuknop' (3 liggende strepen), scroll een stukje naar beneden. Daar zie je als kop ‘Volleybal.nl-Mijn Volleybal’ staan. Met daaronder het team of de teams waarvan je de agenda hebt toegevoegd. Vink hier het team/de teams aan en de wedstrijden verschijnen in je agenda.

Bij iOS is dit wel het geval en bij Android nog niet. We zullen dit in een later stadium toevoegen aan de Mijn Volleybal app.

Hiervoor gaan we de mogelijkheden onderzoeken. Het is nu niet mogelijk.

Verwijderen op iPhone
Op een iPhone is het mogelijk om de gekoppelde agenda's één voor één te verwijderen. Ga hiervoor naar 'Instellingen', kies 'Accounts en wachtwoorden’ en vervolgens voor 'agenda’s met abonnement'. Kies het team dat je niet meer wilt volgen. Klik onderaan de pagina op 'Verwijder account'.

Verwijderen op Android
Het is op een Android device helaas alleen mogelijk om alle gekoppelde agenda's in één keer te verwijderen. Wel gewenste teams moeten daarna dus opnieuw toegevoegd worden. Voor het verwijderen ga je naar 'Instellingen', kies voor de optie 'Accounts & synchronisatie' of 'Gebruikers en accounts' en vervolgens voor 'Volleybal.nl - Mijn Volleybal'. Klik op 'Account verwijderen'. Bij nieuwere Android versies: klik rechtsboven op het menu icoon. Kies 'Account verwijderen'.

Favorieten

Klik onderaan op Favorieten. Klik vervolgens rechtsboven op het plusje. Zoek je team of vereniging en klik vervolgens op het sterretje dat hierachter staat.

Klik onderaan op Favorieten. Druk bij het team dat je niet meer wilt volgen op het tandwieltje. Druk vervolgens op de prullenbak (rechtsboven) en bevestig de verwijdering.

Ja, dat kan via het tabblad Favorieten. Klik op de drie streepjes rechts naar een favoriet, houd deze ingedrukt en sleep deze omhoog of omlaag. De volgorde van je favorieten wordt hiermee onder meer op jouw Dashboard aangepast.

Clubnieuws

Het is belangrijk dat jouw club instelt dat het verenigingsnieuws getoond kan worden in de app. Als dit goed gedaan is, kun je via Favorieten het nieuws van jouw club zichtbaar maken. Klik op het Favorieten-tabblad achter een team of club op het tandwieltje. Geef vervolgens onder Nieuwsberichten bij Clubnieuws aan dat je het clubnieuws in de app wilt zien. Daarnaast krijg je bij het markeren van teams of clubs als favoriet altijd de mogelijkheid om dit meteen in te stellen.

Clubnieuws kan in de Mijn Volleybal app verschijnen door middel van een RSS feed. Hoe clubs dit kunnen regelen lees je hier.

Pushberichten

Dan kan op twee plekken. Je geeft via Favorieten aan welke pushberichten je over een team of vereniging wilt ontvangen. Klik op het Favorieten-tabblad achter een team of club op het tandwieltje. Geef vervolgens onder Pushberichten aan welk type bericht je wilt ontvangen.

Ook kun je een met een pushbericht breaking Nederlands volleybalnieuws ontvangen. Dit kun je instellen via Meer en vervolgens Instellingen.

Als club kun je jouw achterban bereiken via een pushbericht in de Mijn Volleybal app. Met een pushbericht is het mogelijk om iedereen die jouw club of een team van jouw club heeft toegevoegd aan zijn favorieten snel en makkelijk informeren over belangrijk nieuws. Door in te loggen op nevobo.nl kun je eenvoudig een nieuw pushbericht aanmaken. Hoe je dit als vereniging kunt versturen, lees je in de Handleiding pushberichten clubs.

Officials

Als je bent ingelogd, zie je alleen jouw officialwedstrijden die zijn ingevoerd in de database van nevobo.nl. Dat gebeurt door de Nevobo voor de niveaus tot en met de promotieklasse. Voor alle andere niveaus is dit een verantwoordelijkheid van de clubs. Geef het bij jouw scheidsrechterscoördinator aan als je wenst dat jouw club dit ook gaat invoeren.

Overige

De logo's die in de app getoond worden, worden opgehaald uit Sportlink.

De ledenadministrateur heeft de rechten om dit logo in Sportlink in te voeren. (Hij/zij kan het logo toevoegen door in Sportlink Club linksboven op menu optie ‘Vereniging’ > ‘Verenigingsgegevens’ te klikken. In het dan verschijnende scherm kun je rechtsboven het logo inlezen). Meer info of hulp nodig, stuur dan een e-mail naar communicatie@nevobo.nl.

Let op: het clublogo staat niet altijd op ieder overzichtsscherm, zoals op de zoekpagina. Een niveau dieper, zoals de pagina met de wedstrijddetails, vind je het clublogo (indien goed ingevoerd, zie hierboven) wel.

Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen? Geef je feedback via de app (tabblad Meer) of stuur een e-mail naar communicatie@nevobo.nl en we helpen je graag verder.