Met een overtuigende zege op Oekraïne hebben Raïsa Schoon en Emi van Driel zich geplaatst voor de finale van het EK onder 22 in het Oostenrijkse Baden. Ze treffen daarin het Russische duo Voronina / Bocharova, het team waar ze al menige titelstrijd mee uitvochten. Om 15.00 uur is die finale live te zien op YouTube.

In de halve finale hadden Schoon en Van Driel weinig te duchten van hun Oekraïense tegenstanders Khmil / Lazarenko. De vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland zetten flinke druk met de service en speelden een sterk aanvalsspel. Binnen het half uur wonnen ze met 21-14 en 21-15.

Jarenlange strijd met Rusland
Het is de eerste keer dat Schoon en Van Driel de finale halen in deze leeftijdscategorie. Bij de beide andere leeftijdsgroepen (<18 en <20) behaalden ze in 2017 en 2019 al de finale, daarin verloren ze van de Russische opponenten van vanmiddag. In 2018 waren de Russinnen in een zeer spannende driesetter ook de beste in de finale van het WK onder 19. Het is dé strijd die al jaren woedt in de leeftijdscategorieën.

Voronina en Bocharova versloegen in de halve finale het Letse duo Namike / Brailko met 2-0 (21-18, 21-16). In de poulefase versloeg het Nederlandse duo de Letten ook met 2-0 (21-11, 21-19).

Livestream
Kijk om 15.00 uur live naar de finale via het YouTube-kanaal van de Europese volleybalbond CEV.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×