Vandaag hebben 19 (kandidaat) internationals van het Nederlands damesteam een uitnodiging ontvangen om onderdeel te worden van het ambitieuze programma Project 2022. De Nevobo biedt met Project 2022 de kans aan deze speelsters om in anderhalf jaar tijd een enorme stap voorwaarts te zetten in hun carrière. De volleybalsters die in mei aan het programma beginnen, gaan fulltime aan de slag op Papendal en kunnen als ultieme beloning een plek in de selectie voor het WK 2022 in eigen land verdienen.

Technisch directeur Joop Alberda over Project 2022:

Technisch directeur Joop Alberda van de Nevobo licht het doel van Project 2022 toe: “Door dit fulltime trainingsprogramma geven wij een kwaliteitsimpuls aan het Nederlands vrouwenteam. De speelsters die in dit programma stappen krijgen de kans om anderhalf jaar te investeren in hun professionele volleybalcarrière. Dit doen we met het oog op het WK 2022 in eigen land, maar ook op de olympische cycli daarna richting de Spelen van Parijs in 2024 en Los Angeles 2028.”

Alberda vervolgt: “Door 25 uur per week te gaan trainen zetten we een tussensprint in richting het WK 2022. We willen een bredere basis creëren voor het nationaal team, zodat Oranje op verschillende posities niet afhankelijk hoeft te zijn van het talent van een enkeling. Door dit programma kunnen we ook de arbeid/rust verhouding optimaal controleren richting de piekmomenten van het Nederlands team. Uiteindelijk moet deze investering leiden tot een continue positie in de top acht van de wereld.”

Uitgangspunten Project 2022:

  • 25 uur per week trainen
  • Fysiek sterker worden
  • Goede medische begeleiding
  • Volleybal, filosofie, structuur en spelconcept verbeteren
  • Individuele technieken verfijnen en dat in relatie tot de Nederlandse speelstijl
  • Controle op arbeid/rust verhouding, ook met het oog op zomerprogramma
  • Aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling op vele aspecten die te maken hebben met het ‘vak’ topsporter

De 19 speelsters die zijn uitgenodigd komen momenteel uit in de Nederlandse Eredivisie of in buitenlandse competities. Het programma is interessant voor Eredivisiespeelsters die zich verder willen ontwikkelen en voor speelsters die momenteel in buitenlandse competities uitkomen maar om uiteenlopende redenen een terugkeer naar Nederland overwegen. De deelnemende speelsters komen mogelijk in aanmerking voor een A-status of een selectiestatus van NOC*NSF.

De staf zal worden samengesteld nadat bekend is geworden hoe de programma’s van Oranje en Jong Oranje (dat zich voorbereidt op het WK U20 in eigen land) er precies uit komt te zien. De definitieve vormgeving van selectie, programma en staf zal in de loop van maart duidelijk worden.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×