Eredivisie Dames

Abe Meininger nieuwe trainer-coach VC Sneek

Het bestuur van VC Sneek heeft een nieuwe trainer/coach gevonden voor het damesteam. Abe Meininger volgt interim-trainer Ruut de Wit op en zal de volleybalclub door de kampioenspoule van de eredivisie gaan loodsen.

Het bestuur van VC Sneek en Abe Meininger zijn het eens geworden over het trainerschap van het eerste damesteam voor het restant van de kampioenspoule en de eventuele finalewedstrijden. Meininger, opgegroeid in Sneek, staat vandaag voor het eerst voor de groep.

Het bestuur is blij dat het op korte termijn zo’n goede trainer heeft gevonden die het eerste damesteam verder door de kampioenspoule wil loodsen. Samen met Meininger en de technische commissie zal het bestuur, binnen de visie voor 2018-2019, kijken naar structurele invulling van het trainerschap en de staf van het eerste damesteam.

Meininger wordt in de volleybalwereld alom gewaardeerd als opleider van volleybaltrainers (VT4) op Papendal en als specialist in het trainen en coachen van eredivisieteams. Zo was hij in de jaren tachtig met Joop Alberda trainer van Animo Sneek.

Hij was 14 jaar trainer-coach van Jong Oranje en leidde vele latere internationals op. Momenteel is Meininger trainer van RTC Groningen meisjes onder 17. Hiermee won hij afgelopen jaar twee internationale toernooien.

Het is nog niet duidelijk hoe lang Meininger voor de groep staat. Hij blijft in ieder geval tot en met het einde van de kampioenspoule. Daarover vertelt hij aan de Leeuwarder Courant: "Sneek zoekt een trainer voor volgend seizoen en ik kan daar wel bij helpen. Het is in principe niet het idee dat ik blijf, maar je weet het nooit natuurlijk."


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×