Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht zich geplaatst voor de finale van het landskampioenschap. Het team van Vera Koenen herhaalde hun prestatie van afgelopen donderdag door opnieuw met 3-0 van Apollo 8 te winnen en zo hun finaleplek veilig te stellen. Het beslissende duel in de andere halve finale vindt morgen plaats.

Apollo 8 stond voor een zware opgave na hun eerdere 3-0 verlies tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht. Om in de strijd voor de nationale titel te blijven, moest de ploeg vanavond met 3-0 of 3-1 winnen om een beslissende golden set te forceren. Na slechts twee sets was de uitkomst van de halve finale echter al duidelijk. VV Utrecht, wederom met veel servicedruk, won de eerste set overtuigend met 25-16. In de tweede set bouwden ze een voorsprong van vier punten op. Apollo wist nog terug te komen tot 17-17, maar na 20-20 konden ze de bal niet meer op de grond krijgen aan de kant van de bezoekers. Een beslissend killblock van Marit Pasterkamp bezegelde de setwinst voor Utrecht, waarmee ze zich plaatsten voor de finale. De derde set werd eveneens met 25-20 door Utrecht gewonnen.

Utrecht staat voor het tweede achtereenvolgende jaar in de finale om het landskampioenschap. De tegenstander in de finale wordt morgen bepaald in Sneek, waar Friso Sneek en Draisma Dynamo elkaar voor de tweede keer deze week ontmoeten. Met een 3-1 overwinning op zak heeft regerend landskampioen Sneek slechts twee sets nodig om zich weer te plaatsen voor de finale. Dynamo staat voor de taak om met 3-0 of 3-1 te winnen om een golden set af te dwingen. De cruciale wedstrijd begint om 16.00 uur en is live te volgen op volleybal.nl.