Friso Sneek heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale om de landstitel. Hoewel ze het tweede halve finaleduel met 1-3 verloren van Draisma Dynamo, konden ze in de beslissende golden set de finaleplek alsnog veiligstellen.

Friso Sneek had het eerste duel in de halve finale met 3-1 gewonnen. De Friezinnen hadden daardoor nog maar twee sets nodig voor een finaleplek, maar stuitten vandaag op een sterke verdediging van Draisma Dynamo. De ploeg van Harry van den Brink won de eerste twee sets met ruime cijfers (16-25 en 17-25) en kwam zo dicht bij het afdwingen van een beslissende golden set.

In de derde set had Dynamo al snel een 3-9 voorsprong in handen, maar naarmate de set vorderde, leken de zenuwen op te spelen bij de uitploeg. Sneek kwam langzaam dichterbij en begon er weer in te geloven. Aangemoedigd door een steeds luider thuispubliek kwam de ploeg via een ace van Nynke Hofstede op gelijke hoogte (17-17), en na een aanvalspunt van Rixt van der Wal hadden ze een 19-18 voorsprong in handen. Rosa Entius gaf haar ploeg twee setpunten en wist het twee punten later ook af te maken: 25-23.

Dynamo, dat de vierde set moest winnen om een golden set af te dwingen, zag een hoofdrol weggelegd voor Caya van Cooten. Met een killblock werkte ze het tweede setpunt van Sneek weg en, na een indrukwekkende redding van Kirsten Knip, bracht ze haar team op setpunt. Van Cooten scoorde ook het laatste punt van de set, waardoor het tweede halve finaleduel met 1-3 gewonnen werd door Dynamo.

De beslissende golden set ging aanvankelijk gelijk op, maar op de service van Entius kon Sneek een niet te overbruggen gat slaan. Met een overtuigende score van 15-8 bemachtigde Sneek een plek in de finale. Ze zullen hun titel verdedigen tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, de andere finalist van vorig jaar.