Eredivisie Heren

Abiant Lycurgus heerst in eredivisie: 21 punten uit 7 wedstrijden

Ook na de teleurstellende uitschakeling door Noliko Maaseik in de Champions League, gaan de mannen van Abiant Lycurgus in de eredivisie indrukwekkend verder. Donderdagavond werd de inhaalwedstrijd bij Coniche Zwolle met 1-3 gewonnen en de ploeg van trainer Arjan Taaij gaf nog niks uit handen dit seizoen. De landskampioen staat aan kop met de volle buit van 21 punten uit zeven wedstrijden.

Het was een zeer emotionele avond in Zwolle. Voorafgaande aan de wedstrijd werd stilgestaan bij Tobias, een ernstig ziek zoontje van één van de bestuursleden van Zwolle. Het jongetje zal binnenkort overlijden aan de gevolgen van een tumor aan de hersenstam. Vermoedelijk was het de laatste keer dat hij aanwezig was om zijn helden aan het werk te zien.

Hij kwam in zijn rolstoel samen met de spelers van Zwolle het veld op. Iedereen was meer dan geraakt door deze gebeurtenis. Het gaf het duel een bijzondere lading en de spelers aan beide kanten van het veld waren duidelijk geraakt. "Op dat moment is volleybal extreem relatief en zijn andere dingen echt veel belangrijker,"  zei Arjan Taaij na afloop.

Het werd een spannende eerste set, waarin beide teams veel fouten maakten en het alle kanten op kon. Abiant Lycurgus bleef kalm en maakte het af op de essentiële momenten: 23-25. Maar in de tweede set haalde Zwolle alles er uit voor Tobias en dat leverde op wat ze wilden. Ze veroverden de set met 27-25 tot grote blijdschap van het hele publiek.

De regerend landskampioen liet het niet verder komen dan dat ene setje. Taaij was niet tevreden over het spel in de eerste twee sets en bracht daarom Stijn van Schie en Auke van de Kamp in het veld voor Trifon Lapkov en Frits van Gestel. Dat had het gewenste effect, Lycurgus greep de macht en won overtuigend met 18-25 en 14-25. Wytze Kooistra was met 24 punten de belangrijkste man.

De Groningse coach had twee complimenten voor zijn ploeg. "Ten eerste om na zo’n begin toch in staat te zijn de wedstrijd naar je toe te trekken en ten tweede om na Maaseik op een doordeweekse avond gewoon te winnen. Op zo’n moment tellen alleen de drie punten en is goed volleybal minder belangrijk."

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×