In Apeldoorn maakten Draisma Dynamo en Abiant Lycurgus in een prachtige eredivisie topper reclame voor het volleybal. De twee topploegen maakten er een geweldige partij van vol lange punten en het publiek genoot van een spannend spektakel. Op tv was live te zien hoe het gevecht met 2-3 werd gewonnen door de regerend landskampioen. De Groningers zijn dankzij de zege weer koploper.

Het werd in Omnisport meteen duidelijk, het werd een duel om van te genieten als liefhebber. De twee ploegen maakten het gelijk spannend en gaven elkaar werkelijk niks cadeau. Met het publiek er massaal achter winst Dynamo in de eerste set het verschil te maken op het cruciale moment met de sterk spelende Rik van Solkema: 25-23.

In de tweede set werd het nog spannender, er leek geen eind aan de set te komen met veel servicedruk van beide teams. De regerend landskampioen had er zeven setpoints voor nodig om de set met 28-30 te veroveren en de stad gelijk te trekken.

De derde set was wederom zenuwslopend spannend, het publiek zat constant op het puntje van de stoel. De regerend landkampioen wist een setpoint niet te benutten, daarna sloeg de thuisploeg hard toe: 26-24 en daarmee een 2-1 voorsprong voor de ploeg van trainer Redbad Strikwerda. Even leek er een 3-1 zege in de maak voor Draisma Dynamo, de ploeg begon goed aan de vierde set en nam een voorsprong van drie punten dankzij de sterk spelende Maikel van Zeist.

Toch wist de landskampioen zich na de felle start van de thuisploeg te herpakken. In de tweede fase van de set ging Lycurgus sterker blokkeren, dat maakte het verschil. Een time-out van Strikwerda leverde niet het gewenste effect op voor Dynamo, de Groningers lieten vervolgens hun ‘power’ zien in zowel de side-out als met het blok en ze wonnen de set alsnog met 19-25. Een vijfde set moest dus de beslissing gaan brengen in deze topper.

In de allesbeslissende set nam Lycurgus snel een 1-4 voorsprong, wederom dankzij sterk blokkerend werk. Strikwerda nam een vroege time-out en hamerde er bij zijn ploeg op om in de ‘normale routine’ te spelen. Met een harde aanval van Van Solkema werd het 3-4, maar het gevarieerde spel van de Groningers leverde vervolgens weer een mooie marge op: 3-7.

De Groningers profiteerden van de foutjes bij Dynamo en zelf waren ze aanvallend zeer scherp en veroverden daarmee een rits matchpoints. Borst maakte het af met een harde klap: 7-15. De landskampioen vierde een klein feestje in Apeldoorn.

Door deze overwinning herovert Abiant Lycurgus de koppositie in de eredivisie met 35 punten uit veertien duels. Sliedrecht Sport en Achterhoek Orion hebben net zoveel punten, maar speelden allebei al wel een duel meer.