Achterhoek Orion gaat vol voor titel in eigen huis

Achterhoek Orion gaat vol voor titel in eigen huis

Na een spectaculaire 2-3 overwinning van Achterhoek Orion op bezoek bij Abiant Lycurgus, kan de ploeg zondagmiddag in Doetinchem de landstitel veroveren. Wordt de Groningse ploeg dit seizoen wel van de troon gestoten of wordt het 2-2? Orion-aanvaller Twan Wiltenburg blikt vooruit. "De honger naar een prijs is erg groot bij ons"

Wat verwacht je van de volgende kampioenskraker tegen Abiant Lycurgus?

"Het zal zondagmiddag weer een lastig potje worden hier in Doetinchem. We hebben het hele jaar al dat het met ups en downs gaat in duels tegen Lycurgus en dat was afgelopen woensdag natuurlijk ook weer te zien. De druk staat er natuurlijk nu wel op bij de jongens van Lycurgus omdat die deze wedstrijd moeten en wij altijd nog de underdog zijn voor de komende wedstrijd. Maar 1 ding staat vast: het zal weer een spannende pot worden voor beide teams."

Is het voor jullie een voordeel dat Abiant Lycurgus nu moet? 

"Zo bekijken we dat natuurlijk niet. We staan voor het eerst in drie jaar op voorsprong in de finalereeks en spelen ook thuis nu. De druk ligt wel bij de Groningers nu, maar zo mogen we dus absoluut niet gaan denken. Het voordeel zal wel zijn dat wij de laatste wedstrijd na een 2-0 achterstand uiteindelijk winnend afsloten met 2-3 en dat was een mentale klap voor hun en een grote opsteker voor ons. Dit ook zeker omdat wij dit jaar erg moeten vertrouwen op onze vechtlust en elke set er weer vol tegen aan gaan."

Hoe gretig zijn jullie om het in eigen huis af te maken?

"Gretig zijn we altijd en voor deze pot is het wel heel mooi dat je de kans hebt om het thuis af te maken. Voor de jongens die volgend jaar niet meer bij Orion spelen, is dat een schitterend einddecor. En ja hoe graag willen we dit? Dat spreekt voor zich. Hier doen we ontzettend ons best voor dag in dag uit om het daadwerkelijk waar te maken. Zeker als je de titel zoals vorig jaar er net niet uithaalde is dit voor ons nu een uitgelezen kans. Dit is natuurlijk voor iedereen uit het team maar ook voor heel Doetinchem een potje waar je extreem gretig in gaat want de honger naar een prijs is er heel erg."

Wat gaat het verschil maken zondagmiddag?

"Op volleybalgebied gaat morgen onze servicedruk een belangrijke rol spelen. Lycurgus speelt erg goed met hun middenaanvallers en deze moeten we uit hun spel halen. Maar aan onze kant moeten ook de puzzelstukjes in elkaar vallen. Ik denk vooral dat het thuisvoordeel hierin erg fijn is. Wij zijn een team wat het ook moet hebben van de sfeer in het team en dat is erg bepalend. Wanneer je dit weekend een volle sporthal achter je heb staan gaat dit al een heel stuk makkelijker en word je op sommige momenten gedragen door de fans."

Live op NPO1

De wedstrijd start zondagmiddag 5 mei om 13.30 uur en is live te volgend bij Studio Sport op NPO1. Ook is alles te volgen op ons videokanaal.

Foto: Isolutions Fotografie Doetinchem

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×