Vanavond speelt Active Living Orion in Rusland de achtste finale van de CEV Cup tegen topploeg Zenit Kazan. Een flinke uitdaging voor het team uit Doetinchem. Met spelers van wereldklasse is Zenit Kazan momenteel één van de beste teams ter wereld. De wedstrijd is live te volgen via YouTube.

In december verzekerde Active Living Orion zich van een plaats in de achtste finales van de CEV Cup door het Zwitserse TSV Jona twee keer te verslaan. Het team uit Doetinchem is deze week naar Rusland afgereisd voor hun eerste wedstrijd tegen Zenit Kazan. Met deze Russische tegenstander treft Active Living Orion een ervaren ploeg. Zenit Kazan won al zes keer de Champions League en nam vorige maand voor de tiende keer de Russian Cup mee naar huis.

Het team uit Kazan bestaat uit meerdere spelers die in eigen land uitkomen voor het nationale team, waaronder de Amerikaanse setter Micah Christenson en de Poolse buitenaanvaller Bartosz Bednorz. Uit het Russische nationale team spelen middenblokkeerder Artem Volvich, buitenaanvaller Dmitriy Volkov en diagonaal Maxim Mikhailov voor Kazan. Na de eerste wedstrijd in Rusland spelen de teams volgende week donderdag om 20.00 uur de return in Doetinchem.

In onderstaande video blikken Rob Jorna en Stijn Held vooruit op het tweeluik. Jorna: 'Het is een team van wereldklasse, één van de beste teams van de wereld op dit moment. Het is een mooie uitdaging voor ons om te kijken wat we tegen zo’n tegenstander kunnen doen.' Held voegt daaraan toe: ‘We moeten vooral zelf ons beste spel spelen en dan kijken we wel hoeveel we eruit kunnen halen.'

Livestream

De wedstrijd tussen Active Living Orion en Zenit Kazan begint vanavond om 17.00 uur (Nederlandse tijd) en is live te zien op YouTube.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×