Active Living Orion heeft de Nationale Beker veroverd. In een uitverkochte Maaspoort in Den Bosch won de ploeg van Dirk Sparidans de finale in drie sets (25-19, 25-20, 25-18) van Numidia VC Limax. Voor Orion is het de vierde beker in de clubhistorie.

Basisopstellingen
Bij Orion begon coach Dirk Sparidans het duel met Tom Koops en Sakuari Mäkinen (passer/lopers), Jannes van der Ham en Beau Wortelboer (middens), Samuli Kaislasalo (diagonaal), Luboš Bartůněk (spelverdeler) en Mats Bleeker (libero).

Coach Guido Görtzen van Numidia VC Limax gaf een basisplek aan Leon Meier en Tobias Kjaer (passer/lopers), Rob Bontje en Siebe Korenblek (middens) Kian MacNack (diagonaal), Alfred Brink (spelverdeler) en Thijs Ipema (libero).

Set 1
De supporters van Orion en Limax waren in grote getalen naar de Maaspoort in Den Bosch gekomen, waar de tribunes oranje en paars/geel kleurden. Het publiek kreeg in de openingsset een gelijkwaardige strijd te zien, waarin beide ploegen hun side-out spel op orde hadden. Een ace van Brink gaf Limax een tijdelijke marge van twee punten (9-11), maar de Limburgse ploeg raakte die voorsprong niet veel later kwijt. De Doetinchemmers tikten na een ace van Koops als eerste de twintig aan (20-18), waarna de passer-loper nog twee sterke services afleverde. Een fout onderbrak de reeks, waarna Sil Meijs aan de kant van Limax werd ingezet voor de service. Een tactische time-out van Sparidans werkte; Meijs serveerde in het net en direct daarna bracht Mäkinen zijn ploeg op setpunt. Met een killblock haalde Wortelboer de set binnen: 25-19.

Set 2
Wortelboer begon de tweede set zoals hij de eerste eindigde en zette met een blok het eerste punt voor Orion op het scorebord. Het duurde niet lang voordat Orion hun voorsprong naar drie punten uitbreidde. Görtzen bracht Sil Meijs binnen de lijnen en toen het verschil naar vijf punten groeide (15-10), maakte Martijn Brilhuis zijn entree op de diagonaalpositie. Ondanks de wijzigingen in het team kon Limax geen grip krijgen op het veelzijdige spel van Orion. De equipe van Sparidans bereikte de twintigpuntengrens met een verschil van zes punten, en had evenveel setpunten in de slotfase. Bij het tweede setpunt was het raak, en met 25-20 claimde Orion ook de tweede set.

Set 3
De derde set kende een vergelijkbaar patroon als de tweede. Opnieuw vroeg Görtzen bij een stand van 6-3 een time-out aan, en ook deze keer vergrootte Orion hun voorsprong gestaag. Na een blok van een sterk spelende Kaislasalo werd het verschil zes punten: 17-11. Voor Limax bleek dit een niet te overbruggen achterstand. Na een uitgeserveerde bal van Meier keek de Limburgse ploeg tegen zes matchpoints aan. Liam McCluskey, die lang met een blessure kampte en speciaal voor de service in veld kwam, serveerde een ace voor de overwinning: 25-18. Het leverde Orion hun vierde beker in de clubgeschiedenis op.

Uitslag

Active Living Orion - Numidia VC Limax 3-0 (25-19, 25-20, 25-18)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn