Albert Cristina (voor de jongens) en William Klaver (voor de meisjes) zijn onlangs aangesteld als de nieuwe bondscoaches van Pre Jeugd Oranje, de jongste vertegenwoordigende teams van Nederland. Zij beginnen binnenkort met nieuwe lichtingen te werken aan de voorbereiding op de EK-kwalificatietoernooien van januari 2021.

Albert Cristina en William Klaver RH

Albert Cristina

Albert Cristina (49 jaar) kwam als speler maar liefst 170 keer uit voor het nationaal team, waaronder op de Olympische Spelen van Sydney en Athene. In 1997 was de middenman onderdeel van het Nederlands team dat ongeslagen Europees Kampioen werd in eigen land.

Na zijn carrière als speler was Cristina succesvol als hoofdcoach en assistent-coach. In Rotterdam werd hij in 2011 kampioen met Rivium en later was hij op het hoogste niveau eindverantwoordelijk bij de heren van Puurs (België) en SSS. Als assistent-coach van Ali Moghaddasian bij dames 1 van Alterno werd hij landskampioen in 2014. De laatste jaren werkt Cristina bij PDK Huizen, waar hij verantwoordelijk is voor het eerste herenteam en training geeft aan de PDK Volleybalschool.

“We zijn momenteel bezig met het selectieproces en hebben nu nog 24 talenten over”, legt Cristina uit. “De komende weken brengen we de selectie terug naar 12 spelers. Ik ben benieuwd naar deze groep en heb veel zin om aan de slag te gaan. Het EK-kwalificatietoernooi in januari wordt een mooie eerste krachtmeting om te zien waar we staan.”

William Klaver

William Klaver (28 jaar) begon zich al op zijn 14e te bekwamen in het trainersvak en deed ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring op als talentopleider. Klaver is al zes jaar actief als trainer bij RTC Rotterdam en coachte daarnaast de clubteams van Zevenhuizen en VCN. Momenteel is hij hoofdcoach bij Dros-Alterno, met wie hij in de degradatiepoule van de Eredivisie strijdt om lijfsbehoud.

Ook op Papendal maakte Klaver al de nodige vlieguren. In de laatste drie jaar werkte de Rotterdammer als assistent-bondscoach en als bondscoach bij de meisjes van Jeugd Oranje.

“In mijn evaluatie met de Nevobo heb ik aangegeven dat mijn grootste wens is om met een nieuwe lichting talenten aan de slag te gaan”, vertelt Klaver enthousiast. “Ik heb de laatste jaren een eigen beeld kunnen vormen en ik weet hoe ik het wil gaan aanpakken. Dat deze wens nu uitkomt is prachtig, ik kijk uit naar deze mooie uitdaging.”

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×