Alle Nederlandse teams naar tussenronde in Moskou

Alle Nederlandse teams naar tussenronde in Moskou

Ook deze week is de beachvolleybaltop aanwezig in Moskou, daar wordt nu een 4-sterren toernooi van de FIVB World Tour gespeeld. Er doen vier Nederlandse teams mee in Rusland en die hebben zich allemaal geplaatst voor de tussenronde. Madelein Meppelink is weer fit en speelt weer.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink kwamen vorige week niet in actie op het EK Beach in Moskou vanwege een blessure bij Meppelink. Maar ze is weer hersteld en dus zijn ze deze week alsnog in Moskou voor de World Tour. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) begonnen gisteren met een nederlaag (22-24, 18-21) tegen het Japanse duo Murakami/Ishii.

Het was vrijdagochtend vroeg dus alles of niets voor Keizer en Meppelink in Moskou. In de tweede poulewedstrijd tegen het Oostenrijkse team Schützenhöfer/Plesiutschnig moest er gewonnen worden om de tussenronde te halen en dat lukte! De BTN-dames wonnen overtuigend met 21-14 en 27-25 en spelen vanmiddag verder.

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel, die vorige week ook op het EK in actie kwamen in Moskou,  komen vanmiddag in actie in de tussenronde. Ze verloren gisteren hun eerste poulewedstrijd van Duitsland, maar wonnen vanmorgen wel van de lokalen favorieten Bocharova/Voronina: 21-19 en 21-16. Ook naar de tussenronde dus.

BTN-heren

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen in de poulefase met een goede 2-0 overwinning op het Russische team Hudyakov/Bykanov. In de strijd om de poulewinst stonden ze donderdagavond tegenover de Brazilianen Guto en Saymon. Dat leverde een mooie strijd op die uiteindelijk nipt werd verloren: 21-17, 18-21 en 9-15. De BTN-heren strijden vanmiddag verder in de tussenronde.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, die dankzij sterk spel in de kwalificatie zich plaatsten, wonnen hun eerste poulewedstrijd ook. Ze waren met 21-16 en 21-15 te sterk voor de Chileense Grimalt-neven. Weer stonden de BTN-heren tegenover de Russische wereldkampioenen Krasilnikov en Stoyanovskiy om de poulewinst. En weer bleken de Russen te sterk: 12-21 en 14-21. Ook Varenhorst en Van de Velde gaan dus verder in de tussenronde.

Nedteam
Keizer Sanne Ned
Gallery Pic 203
Van Iersel Marleen Ned
Nedteam 1
Gallery Pic 204
Gallery Pic 205
Gallery Pic 201
Gallery Pic 202
Nedteamonthecourt
Gallery Pic 199
Gallery Pic 200
Gallery Pic 197
Gallery Pic 198
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×