Morgen starten de Olympische Spelen en vanaf zaterdag komen de Nederlandse beachvolleybalteams in actie. In dit artikel lees je alles over het speelschema, de tegenstanders van Nederland en de livestreams!

Speelschema
In Tokio is het zeven uur later dan in Nederland, maar de wedstrijden van het beachvolleybaltoernooi zijn gelukkig over de gehele dag verspreid. Jullie zullen de wekker een aantal keer vroeg moeten zetten, maar het grootste gedeelte van de wedstrijden is overdag! Bekijk hieronder het speelschema van de poulefase! Op deze pagina wordt het speelschema continu bijgewerkt op basis van de laatste ontwikkelingen.

Schema OS website

Tegenstanders
Het zijn de Olympische Spelen, dus dat betekent dat er veel topteams meedoen aan het toernooi. Benieuwd wie onze duo’s treffen? Hieronder staat alles kort op een rijtje!

Brouwer/Meeuwsen
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen krijgen de gelegenheid zich te revancheren voor het verlies in de halve finales van de Olympische Spelen in Rio tegen Alison Cerutti. Met zijn toenmalige partner Bruno Oscar Schmidt won de Braziliaan met 2-1 en later ook het goud. Brouwer / Meeuwsen pakte daarna het brons. De mannen zijn in Poule D dus ingedeeld bij Alison Cerutti die nu speelt met Álvaro Morais Filho, in 2013 nog samen met Ricardo Costa Santos verliezend finalist in de WK-finale tegen Brouwer / Meeuwsen. Daarnaast nemen ze het op tegen de Amerikanen Nick Lucena en Phil Dalhausser en de Argentijnen Julio Azaad en Nicolás Capogrosso, die vorige week de Continental Cup Final van Zuid-Amerika wonnen.

Keizer/Meppelink
Sanne Keizer en Madelein Meppelink nemen het in Poule B op tegen het als tweede geplaatste Amerikaanse koppel Alix Klineman / April Ross en de Spaanse Liliana Fernández en Elsa Baquerizo. De derde tegenstander is het Chinese duo Chen Xue en Xinxin Wang. Dit seizoen vochten Keizer en Meppelink al twee duels uit op de World Tour met Klineman / Ross. In Cancún verloren de Nederlandse vrouwen de wedstrijd om het brons, in Ostrava wonnen de Nederlandse vrouwen in de poulefase.

Stam/Schoon
Het jongste Nederlandse duo is geplaatst in Poule A met wereldkampioen Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes, het team dat als eerste is geplaatst. Stam / Schoon heeft het tijdens het afgelopen World Tour-seizoen drie keer opgenomen tegen Pavan / Melissa, drie keer werd het een nipt verlies in drie sets. Daarnaast treffen ze Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré, de huidige Europees kampioenen. Het vierde team in Poule A is Karla Borger / Julia Sude. Van deze twee laatste teams wonnen de Nederlandse vrouwen nog tijdens de Nations Clash in februari.

Livestreams
Een deel van de wedstrijden van onze Nederlandse beachvolleybalduo’s zal te zien zijn bij de NOS. Vanwege het feit dat er veel sporten tegelijk gespeeld worden, zal de redactie van de NOS keuzes maken in hun programmering. Er is dus een kans dat niet alle wedstrijden live te zien zullen zien, maar later in een herhaling of samenvatting naar voren komen. Maarten Tip, de vaste volleybal-commentator van de NOS, zal via zijn sociale media-kanalen (Twitter, Facebook) updates geven over het uitzendschema.

Wanneer een wedstrijd niet bij de NOS te zien is, is er toch nog een mogelijkheid om live mee te kijken. Alle wedstrijden zijn via de livestream van Eurosport te volgen. Hier staat wel een kleine vergoeding tegenover: voor een maandabonnement betaal je €6,99. Voordeel hiervan is wel dat je alle wedstrijden van de Olympische Spelen kan bekijken, dus ook die van de niet-Nederlandse teams. Via deze link kan je een abonnement afsluiten.

Volg ons vooral ook op Twitter, Facebook & Instagram voor de laatste updates! Daarnaast zullen wij op deze pagina (zo goed mogelijk) bijhouden wanneer de NOS wel en niet live uitzendt.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×