Amysoft Lycurgus won de halve finale van de Nationale Beker vanavond met 3-0 van Numidia TopVolleybal Limburg. Bij de vrouwen plaatste Sliedrecht Sport zich voor de finale door Djopzz Regio Zwolle Volleybal met 3-1 te verslaan.

Active Living Orion plaatste zich gisteren als eerste mannenteam voor de bekerfinale. Wie op maandag 18 april hun tegenstander is, werd vanavond beslist in het duel tussen Amysoft Lycurgus en Numidia TopVolleybal Limburg. In de kwartfinale stuntte de Limburgse ploeg nog tegen Draisma Dynamo, maar vanavond moesten ze hun meerdere erkennen in Amysoft Lycurgus. Na drie sets was de wedstrijd gespeeld (setstanden: 25-20, 25-19 en 25-17). De Groningers plaatsen zich daarmee voor de zevende keer in acht jaar tijd voor de bekerfinale.

Bij de vrouwen speelden Sliedrecht Sport en Djopzz Regio Zwolle Volleybal vanavond voor de eerste finaleplek. Bij een stand van 21-15 leek de eerste set naar Sliedrecht Sport te gaan, maar de ploeg uit Zwolle kwam sterk terug en sleepte de set binnen met 25-23. In de tweede set leek zich eenzelfde scenario te ontvouwen. Djopzz Regio Zwolle Volleybal wist wederom een ruime voorsprong weg te werken, maar Sliedrecht Sport herpakte zich en trok de set met 25-21 naar zich toe. Ook de derde en vierde set werden beslist in het voordeel van de thuisploeg. Daarmee is Sliedrecht Sport de eerste bekerfinalist bij de vrouwen. In de finale speelt de ploeg tegen de winnaar van het duel tussen Apollo 8 en Booleans/VV Utrecht dat morgen om 19:30 uur in Utrecht gespeeld wordt.