Het is Amysoft Lycurgus niet gelukt te verrassen tegen de Franse topclub Tours VB in de Europese CEV Cup. Nadat de uitwedstrijd vorige week met 3-1 werd verloren werd het woensdagavond in Groningen zelfs 3-0 voor de Fransen. Het betekent het einde van het Europese seizoen voor de bekerwinnaar van 2021.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend dat Joël Schneidmiller positief had getest op corona, hij moest in quarantaine. Zonder de Amerikaan begon Lycurgus nog goed aan de wedstrijd, de ploeg van coach Arjan Taaij pakte een voorsprong van 10-8. Maar in het vervolg van de set pakten de Groningers slechts één punt, de openingsset ging met 11-25 naar de ontketende Fransen.

In de tweede set, die bij verlies uitschakeling zou betekenen voor Lycurgus, kon de Blue Army beter bijblijven. Austin Matautia was goed op dreef en scoorde acht punten. Ook de Noor Bjarne Huus droeg met vier punten goed bij aan de oogst van Lycurgus. Maar het bleek onvoldoende, Tours won met 21-25 en verzekerde zich zo van een plek bij de laatste zestien in de CEV Cup.

De derde set was een formaliteit, maar nog wel een kans om de fans die via livestream keken wellicht een setwinst te gunnen, wat vorige week in Frankrijk nog lukte. Deze keer niet, Tours pakte de voorsprong om die vervolgens niet meer af te staan. Enkele keren kwam Lycurgus tot op 1 punt, maar nooit kwam de ploeg ernaast. Met een uitgeslagen opslag van Niels de Vries werd ook de derde set in het voordeel van de Fransen beslist: 22-25.

Tours bekert nu verder, in de tweede week van januari spelen de Fransen eerst thuis tegen de Italiaanse topclub Modena, met Nimir Abdelaziz en Maarten van Garderen in de gelederen. De week daarna is de return in Italië.

Amysoft Lycurgus speelt zondag de volgende wedstrijd, in de Eredivisie komt Talentteam Papendal op bezoek.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×