Ana Patrícia en Rebecca winnen DELA Beach Open 2019

Ana Patrícia en Rebecca winnen DELA Beach Open 2019

De Brazilianen Ana Patrícia en Rebecca hebben het DELA Beach Open 2019 op hun naam geschreven. In de finale wonnen ze op zeer sterke wijze van het Amerikaanse duo Claes/Sponcil: 21-10 en 21-18. De Brazilianen vielen eerst elkaar en daarna hun jarige coach dolblij in de armen. “We hebben er geen woorden voor, dit is zo bijzonder.” De Finse speelsters Lahti en Parkkinen veroverden het brons.

In de eerste set van de finale walsten de Braziliaanse dames Ana Patrícia en Rebecca volledig over hun tegenstander heen. Claes en Sponcil wisten geen grip te krijgen op het gevarieerde spel van Brazilië en liepen daardoor constant achter de feiten aan. 

Het werd een walk-over: 21-10. De Amerikaanse speelsters hadden een beter gameplan in de tweede set, ze wisten een voorsprong te nemen dankzij een sterke service en een goed blok. Toch vocht Brazilië zich punt na punt terug en daarna gingen ze er hard overheen: 21-18 winst

. Ana Patrícia en Rebecca vlogen in elkaars armen en vierden een feestje met het publiek en met hun coach. Ze konden het bijna niet geloven. “Dit is geweldig, we hebben er even geen woorden voor. Het is heel bijzonder voor ons, de eerste gouden medaille op een 4-sterren toernooi en dat op de verjaardag van onze coach. Ongelooflijk.”

Het brons ging naar de Finse dames Lahti en Parkkinen, die erg emotioneel waren en het bijna niet konden geloven. Ze wonnen op indrukwekkende wijze van het Amerikaanse duo Ross/Klineman: 2-1 (15-21, 21-13, 15-6). 

De Fins speelsters straalden van geluk en lieten de tranen rollen: “Dit is een enorme verrassing na een zwaar en teleurstellend seizoen afgelopen jaar. We gaan hier even van genieten en daarna weer hard verder werken. We zijn goed gestart en dit doet veel met ons. Het bewijst dat we goed bezig zijn.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×