Anne Buijs last voorlopig een pauze in bij de Volleybaldames. De 31-jarige international heeft dat de nieuwe bondscoach Felix Koslowski laten weten.

“Ik heb na het WK in eigen land lang nagedacht en natuurlijk vind ik het nog steeds een eer om voor Nederland uit te komen, maar de afgelopen jaren zijn heel intens geweest. Het clubvolleybal én het internationale seizoen geven je weinig tijd om echt even een stap terug te kunnen doen, dus moet ik voor mijn gevoel nu een keuze maken”, aldus Buijs, die voor het derde achtereenvolgende jaar bij Dentil/Praia Clube in Brazilië speelt. Daar is ze teamgenoot van onder anderen haar partner Ana Carolina da Silva, met wie ze in maart van dit jaar in het huwelijksbootje stapte.

Deur niet dicht

Buijs deelde haar besluit eerder al mee aan Felix Koslowski, sinds januari de nieuwe bondscoach van de Volleybaldames. “Ik heb hem verteld dat ik voorlopig niet beschikbaar ben en deze zomer een pauze neem. Ik gooi zeker niet de deur voor honderd procent dicht.”

Wat Koslowski betreft blijft die deur dan ook zeker open voor een terugkeer. “Maar het is uiteraard nu aan Anne zelf om dat aan te geven”, aldus de Duitser.

321 interlands

Vooralsnog betekent het besluit dat Buijs, bij het WK vorig jaar nog aanvoerder bij Oranje, deze zomer niet aansluit bij de Volleybaldames, die op 30 mei in Japan met een wedstrijd tegen Duitsland beginnen aan de Volleybal Nations League.

Buijs speelde tot nu toe 321 interlands voor Nederland. Ze debuteerde in mei 2008 op 16-jarige leeftijd voor de Volleybaldames en is een van de succesvolste internationals van Oranje, die ook al jaren in de absolute top van het internationale clubvolleybal actief is.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn