De bekerfinalisten bij de dames zijn bekend! Vanavond hebben Apollo 8 en Djopzz Zwolle Topvolleybal zich geplaatst voor de eindstrijd op tweede paasdag. Bij de mannen worden de halve finales over twee wedstrijden gespeeld. Nova Tech Lycurgus en Numidia VC Limax hebben vanavond gewonnen en daarmee de eerste stap richting de finale gezet.

Overijsselse bekerfinale
De eerste halve finale bij de dames vond vanavond plaats in Borne, waar Apollo 8 het opnam tegen Visser Assen/Sudosa-Desto. De uitploeg begon voortvarend aan het duel en won met ruime cijfers (12-25) de eerste set. Het werd spannender in het vervolg van de wedstrijd. Apollo 8 bracht het duel weer in evenwicht door de tweede set met 28-26 te winnen, maar in de derde set trok Sudosa weer aan het langste eind: 21-25. In de vierde set wist Apollo 8 uit te lopen naar 19-12, maar een veerkrachtig Sudosa wist de stand terug te brengen naar 19-19. Het bleek echter niet genoeg, want de thuisploeg trok de set met 25-22 naar zich toe. In de beslissende set ging het tot 7-7 gelijk op, waarna Apollo het verschil maakte door vier punten op rij te scoren. Met 15-12 haalde de ploeg het finaleticket binnen.

In de finale, die op tweede paasdag in De Maaspoort in Den Bosch gespeeld wordt, ontmoet Apollo 8 provinciegenoot Djopzz Zwolle Topvolleybal. De halve finale tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht was in drie sets gespeeld. De Zwolse ploeg won de eerste set overtuigend met 17-25. Het verschil was nog groter in de tweede set, die met 13-25 gewonnen werd. Daarmee was de finale binnen handbereik. In de derde set kon de thuisploeg iets langer gelijke tred houden, maar halverwege namen de Zwollenaren een voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Met 21-25 wonnen ze het duel.

Uitslagen
Apollo 8 - Visser Assen/Sudosa-Desto 3-2 (12-25, 28-26, 21-25, 25-22, 15-12)
De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Djopzz Zwolle Topvolleybal 0-3 (17-25, 13-25, 21-25)

Lycurgus en Limax delen eerste tik uit in tweeluik
Active Living Orion, dat 11 van de laatste 12 ontmoetingen met Nova Tech Lycurgus had gewonnen, werd in Groningen geconfronteerd met een sterk spelende tegenstander. Dankzij veel servicedruk en een solide blokkering verdiende Lycurgus na ruim twee uur de overwinning. Alleen de tweede set ging verloren: 25-23, 16-25, 25-22 en 25-22. Nieuwkomer Kay van Dijk maakte zijn debuut voor Lycurgus en behaalde 19 punten, terwijl Cole Gillis de topscorer werd met 23 punten. Deze overwinning geeft Lycurgus een gunstige positie voor de return, waar ze slechts twee sets nodig hebben om voor de zevende keer op rij de bekerfinale te halen en kans te maken op hun vijfde opeenvolgende bekerwinst. De beslissende wedstrijd vindt plaats op zondagmiddag om 16.00 uur in de SaZa sporthal in Doetinchem.

Tweehonderd kilometer verderop, in Sliedrecht, walste Numidica VC Limax over Sliedrecht Sport heen. In de eerste set kwam de thuisploeg er niet aan te pas en al snel stond er een 0-1 voorsprong voor de Limburgers op het scorebord: 11-25. Sliedrecht had aan het begin van de tweede set kortstondig een voorsprong, maar zag Limax al snel de touwtjes in handen nemen. De ploeg won de tweede set met 21-25 en kon in de derde set Sliedrecht wederom ver op afstand houden: 15-25. Dankzij deze 0-3 overwinning is Limax nog maar twee sets verwijderd van een plek in de finale, die ze morgen in eigen huis kunnen verzegelen. Om 16.30 uur spelen de twee teams de return in De Roerparel in Sint Odiliënberg.