De nummer 1 en 2 van de kampioenspoule zijn goed gestart, zowel Apollo 8 als Sliedrecht Sport heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen. Voor Apollo 8 ging dat met meer moeite dan de stand doet vermoeden, na twee zeer spannende sets konden ze Djopzz Regio Zwolle Volleybal pas van zich afschudden. Sliedrecht Sport versloeg na de halve finales van de Supercup en de reguliere competitie VC Sneek al voor de derde keer dit seizoen met 3-0.

Apollo 8 - Djopzz Regio Zwolle Volleybal 3-0 (27-25, 26-24, 25-14)
In Borne kwam nummer 4 van de kampioenspoule Djopzz Regio Zwolle Volleybal goed voor de dag in de eerste en tweede set. Het ontbrak de ploeg van coach Erik Meijer alleen aan finesse op het moment dat de sets konden worden beslist. In de eerste kwamen ze terug van een flinke achterstand om zelf setpoints te creëren. Het lukte Apollo om die weg te werken en de set toch met 27-25 te pakken.

In de tweede set leidde Zwolle bijna van begin tot eind, maar konden ze op moment suprème niet toeslaan. Het enige setpoint bij 23-24 werd niet benut, twee punten later kon Apollo wel de set binnenhalen: 26-24.

Daarna was de strijd gestreden, Apollo kon met de veel scorende Tess de Vries en Rianne Vos snel uitlopen. De volle punten waren na de 25-14 setwinst binnen voor de formatie van Thijs en Bart Oosting. Zowel De Vries als Vos scoorde 16 keer, Iris Reinders was met 14 punten leidend bij Djopzz Regio Zwolle Volleybal.

Sliedrecht Sport – VC Sneek 3-0 (25-23, 25-19, 25-21)
Bij Sliedrecht Sport was coach Vera Koenen weer aanwezig, zij begeleidde haar team naar de derde 3-0 van het eredivisieseizoen. In een spannende eerste set was het verschil aanvankelijk nog groot voor de regerend landskampioen (14-9), maar stukje bij beetje kwam Sneek terug. Bij 23-23 was de stand voor het laatst gelijk, Sliedrecht kon doordrukken en pakte de set met minimaal verschil.

In de tweede set konden de vrouwen uit Sliedrecht een paar series neerzetten, waardoor de voorsprong boven kon oplopen tot zo’n vijf punten. Op eigen service werd de set afgemaakt. De derde set kwam Sneek nog tot op 1 punten van Sliedrecht bij 21-20, maar een blok van Denise de Kant en een ace van Fleur Savelkoel zetten Sliedrecht in het juiste spoor. Jolijn de Haan kon op matchpoint uithalen en de wedstrijd beslissen.

Stand
Apollo 8 en Sliedrecht Sport lopen zo direct bij de concurrentie weg in de kampioenspoule. Zij begonnen respectievelijk al met 3 en 2 punten en schrijven daar direct 3 punten bij. De stand is nu als volgt:

Team

Gespeeld

Punten

1. Apollo 8

1

6

2. Sliedrecht Sport

1

5

3. VC Sneek

1

1

4. Djopzz Regio Zwolle Volleybal

1

0


Programma zondag (degradatiepoule)

Tijd

Thuis

Uit

15.30 uur

Eurosped

Laudame Financials VCN

15.30 uur

FAST

Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65

Klik op de tijd om bij de livestream uit te komen.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×