De volleybalsters van eredivisie debutant Apollo 8 uit Borne hebben even moeten wennen aan het hogere niveau en tempo op het hoogste niveau, maar ze hebben na vier wedstrijden al wel vier punten te pakken. In eigen huis wisten ze Dros Alterno al te verslaan en zondag gaat de ploeg van trainers Thijs en Bart Oosting voor een verrassing tegen landskampioen Sliedrecht Sport.

In eigen huis lieten de speelsters van Apollo 8 tegen Alterno al zien dat ze niet onderschat moeten worden. Zondag staat de Twentse ploeg tegenover regerend kampioen Sliedrecht Sport. Die speelden woensdag nog een zware Champions League wedstrijd die met 0-3 werd verloren van Stuttgart, wie weet kan dat nog een voordeel zijn voor Apollo 8.

Passer/loper Antoinette Posthuma had een duidelijk visie na de nederlaag die haar team vorige week leed tegen VC Sneek. "Met Sliedrecht Sport wacht ons zondag wederom een lastige tegenstander. Er ligt ons een schone taak om steeds meer vastigheden in het team te slijpen en daar gaan we ons de komende weken voor inzetten." 

Apollo 8 heeft veel jonge talenten in het team en heeft weinig speelsters met ervaring in de eredivisie, maar de ploeg barst van de energie en toont lef. Ook heeft de club een sterke jeugdopleiding en dat heeft al wat moois opgeleverd. Tegen Alterno maakte de 15-jarige Floor Steenwelle haar debuut als libero in de eredivisie. 

Trainer Thijs Oosting kijkt uit naar de komst van Sliedrecht Sport naar Borne. Hij blikt vooruit: "Het team heeft enorm veel strijd getoond tegen Sneek, ook een topteam, ik zie ook zeker een stijgende lijn in ons spel. Hier kunnen we als team verder mee. Komende zondag spelen we tegen landskampioen Sliedrecht Sport. Ik zie het als een mooie uitdaging om opnieuw een stap in ons niveau te maken. Hopelijk trekken we ons op aan het spel van Sliedrecht dat deze week ook in de Champions League uitkomt.’

Programma eredivisie dames:

Zaterdag 27-10
Pharmafiler US - VC Sneek
Eurosped - TT Papendal/Arnhem

Zondag 28-10
Apollo 8 - Sliedrecht Sport
FAST - Regio Zwolle Volleybal

Foto: Facebook Apollo 8 Dames 1

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn