Apollo 8 krijgt meteen kans op revanche

Apollo 8 krijgt meteen kans op revanche

Het is een drukke periode voor de Eredivisie-teams. Binnen een week spelen een aantal teams namelijk drie wedstrijden. Twee voor de competitie en doordeweeks de halve finales van de nationale beker. Apollo 8 verloor na een spectaculaire strijd in eigen huis de halve finale met 2-3 van Sliedrecht Sport. Zondagmiddag is er meteen kans op revanche, dan staan ze weer tegenover elkaar in Borne.

Het was woensdagavond een prachtige volleybalstrijd in Borne. Apollo 8 en Sliedrecht Sport lieten in een hoogstaand duel zien dat ze tot de topteams van het Nederlandse volleybal behoren. Het ging heen en weer en het massaal aanwezige thuispubliek steunde de lokale heldinnen van begin tot eind. Het dak van de sporthal in Borne ging er bijna af toen Apollo 8 een vijfde set wist af te dwingen.

In die vijfde set kwam de thuisploeg met fel spel op een mooie voorsprong en bij een stand van 14-12 leek Apollo 8 de bekerfinale te gaan behalen. Maar er volgde een ‘houdini act’ van de regerend landskampioen. Sliedrecht vocht terug, kwam op gelijke hoogte en maakte het af met 14-16. Een grote domper voor de thuisploeg en ook voor de fans.

Veel tijd om van die domper bij te komen is er niet voor Apollo 8, de ploeg komt zondagmiddag weer in actie in de Eredivisie. Uitgerekend Sliedrecht Sport is dat wederom de tegenstander. 

Een hele snelle kans op revanche dus. Die kans zal de Bornse ploeg voor het eigen publiek graag met beide handen pakken. Sliedrecht zal zeker gewaarschuwd zijn en moet alles uit de kast halen om de koppositie vast te houden.

Programma Eredivisie dames:  

Zaterdag:
Dros Alterno - FAST
Regio Zwolle Volleybal - Peepush
VC Sneek - Springendal Set-Up ‘65

Zondag:
Apollo 8 - Sliedrecht Sport
Eurosped - Talentteam Papendal/Arnhem

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×