Het is de volleybalsters van Apollo 8 gelukt om een plek in de A-poule te bemachtigen. Tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie stelde het team van Bart en Thijs Oosting de derde plek veilig door met 3-0 te winnen van Peelpush. Dit ging ten koste van Sliedrecht Sport, dat verder speelt in de B-poule.

Eredivisie Dames
Gisteren verloor Sliedrecht Sport met 3-2 van Friso Sneek, waardoor Apollo 8 vandaag de kans kreeg om Sliedrecht van de vierde plaats te verdringen en zo een plek in de A-poule veilig te stellen. Apollo moest drie punten behalen tegen het eerste damesteam van Peelpush, dat twee plaatsen lager staat op de ranglijst met een verschil van 20 punten. Ondanks dit verschil heeft Peelpush eerder dit seizoen sterke tegenstanders als Friso Sneek, De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht en Sliedrecht Sport tot een vijfsetter weten te dwingen. Ze wonnen zelfs met 3-0 van Sliedrecht bij hun laatste ontmoeting.

Dat Peelpush inderdaad gevaarlijk kan zijn, bleek al in de eerste set. Ondanks dat Apollo 8 met Jorieke Bodde aan service een ruime voorsprong (2-11) opbouwde, had Peelpush richting de slotfase de achterstand volledig weggewerkt (19-19). De ploeg kwam zelfs voor met 22-21, maar dankzij een cruciaal blokkeerpunt, gevolgd door twee aces van Jette Kuipers, trok Apollo alsnog aan het langste eind en won de set met 22-25

In de tweede set kreeg Peelpush via Laura Vermaas twee setpunten (24-22), maar twee blokkeringspunten van Apollo 8 zorgden voor een gelijke stand. Bij 25-24 nam Oosting zijn tweede time-out, waarna Marije ten Brinke twee punten voor haar ploeg noteerde. Na een intense rally was het Apollo dat hun setpunt kon verzilveren: 25-27. De Bornse ploeg kon het vervolgens afmaken in de derde set, die met 21-25 gewonnen werd.

Met deze overwinning eindigen ze het reguliere seizoen op de derde plaats, wat resulteert in een ticket voor de A-poule. Daar voegen ze zich bij Friso Sneek, Visser Assen/Sudosa-Desto en Djopzz Zwolle Topvolleybal. Sliedrecht Sport zakt af naar de vijfde plek en zal verder spelen in poule B.

Uitslag
Peelpush - Apollo 8 0-3 (22-25, 25-27, 21-25)

BetCity Eredivisie Mannen
Numidia VC Limax heeft de reguliere competitie afgesloten met een overwinning. De Limburgse ploeg won vandaag in vier sets van VoCASA (21-25, 18-25, 25-19, 20-25) en kan daardoor niet meer van de derde plek gestoten worden door Nova Tech Lycurgus, dat woensdag de reguliere competitie afsluit met een duel tegen Draisma Dynamo. De twee topploegen spelen om des keizers baard, aangezien de top-4 al vaststaat. Koploper Active Living Orion neemt drie punten mee naar de A-poule, terwijl runner-up Draisma Dynamo er twee krijgt. Limax start de A-poule met één punt en Lycurgus begint zonder punten aan de tweede helft van de competitie.

Uitslag
VoCASA - Numidia VC Limax 1-3 (21-25, 18-25, 25-19, 20-25)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn