Koploper Apollo 8 heeft zich met de 3-0 zege op VC Sneek definitief geplaatst voor de kampioenspoule. In Borne gaven ze de Friezinnen geen kans op de overwinning. Promovendus Laudame Financials VCN heeft met een 3-0 zege op Talentteam Papendal een grote stap gezet naar diezelfde kampioenspoule. Ze bezetten met nog vier wedstrijden te gaan de vierde plaats. Eurosped pakte tegen Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 de tweede winst van het seizoen.

Apollo 8 – VC Sneek 3-0 (25-15, 25-20, 25-13)
Koploper Apollo 8 wist voorafgaand aan de wedstrijd tegen VC Sneek al dat zij na dit weekend nog steeds de ranglijst zouden aanvoeren, concurrent Sliedrecht Sport komt niet in actie. Toch liet de formatie van de gebroeders Thijs en Bart Oosting overduidelijk zien dat zij hun eerste plaats dik verdiend hebben.

Vooral in de eerste en derde set liet Apollo 8 er geen gras over groeien. Al snel pakte het team uit Borne een schier onoverbrugbare voorsprong. Alleen in de tweede set haakte Sneek nog tot 11-11 aan. Apollo heeft zich met nog twee wedstrijden te spelen geplaatst voor de kampioenspoule.

Laudame Financials VCN – Talentteam Papendal 3-0 (25-22, 25-20, 25-21)
Na de oorwassing van vorige week tegen koploper Apollo 8 was Laudame Financials VCN zaterdagmiddag weer scherp tegen het Talentteam. De twee jongste speelsters van VCN hielden flink huis, samen waren Louise Bijlsma en Elles Dambrink (beide 17 jaar) goed voor 41 punten, meer dan de helft van het totaal aantal gescoorde punten in de wedstrijd. Dambrink was met 27 punten topscorer.

Door de winst op het Talentteam is VCN opgeschoven naar de vierde plaats van de ranglijst met twee wedstrijden minder gespeeld dan Djopzz Regio Zwolle Volleybal, dat 1 punt meer heeft. Kansen te over dus voor de ploeg van Ivo Munter om zich definitief bij de top-4 te scharen die zich plaatst voor de kampioenspoule, iets wat een gigantische prestatie zou zijn voor de promovendus.

Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 – Eurosped 0-3 (14-25, 14-25, 20-25)
In de eerste twee sets in Ootmarsum kwam thuisploeg Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 er niet aan te pas tegen Team Eurosped. In beide sets nam de bezoekende partij uit het naburige Vroomshoop een 4-0 voorsprong, waarmee de toon was gezet. Beide sets werden met 25-14 gewonnen.

In de derde set bood Set-Up meer weerstand, maar zag door een serie van vijf punten bij 6-7 Eurosped ten derden male weglopen. Het gat was definitief geslagen en de ploeg van Diane Rademaker maakte het gedecideerd af. Eurosped bezet na de tweede winst van het seizoen de zevende plaats. Set-Up blijft negende en laatste.

Zondag 15.30 uur: FAST – Djopzz Regio Zwolle Volleybal
De laatste wedstrijd van dit speelweekend staat voor zondagmiddag gepland, nummer 3 Djopzz Regio Zwolle gaat op bezoek in Sint Anthonis bij FAST.