De volleybalsters van Apollo 8 hebben voor de tweede keer in de historie de Nationale Beker veroverd. De Bornse ploeg versloeg in de finale Djopzz Zwolle Topvolleybal in vier sets: 20-25, 28-26, 22-25 en 21-25.

Basisopstellingen
Coach Pascal Veneman van Djopzz Zwolle Topvolleybal begon met Sanne Konijnenberg (spelverdeler), Lara Hendricks en Jet Kok (passer/lopers), Emily Silderhuis en Marianne het Lam (middens), Tess de Vries (diagonaal) en Yara van de Ven (libero).

Bij Apollo 8 gaf Thijs Oosting het vertrouwen aan Marit Zander (spelverdeler), Jorieke Bodde (diagonaal), Lotte van der Horst en Jette Kuipers (passer/lopers), Marije ten Brinke en Carlijn Koebrugge (middens) en Pippa Molenaar (libero).

Set 1
In de openingsset had Zwolle als eerste een bescheiden voorsprong van twee punten (16-14) in handen. Dankzij een sterke servicereeks van Bodde veroverde Apollo echter zeven van acht daaropvolgende punten. Het enige punt dat Zwolle tijdens deze fase bemachtigde, kwam voort uit een fout van Apollo. Na een tweede time-out lukte het Zwolle om de reeks van Apollo te onderbreken, hoewel het kwaad al geschied was. De Bornse ploeg creëerde zes setpunten, waarvan de tweede via de handen van belangrijke puntenmaker Van der Horst werd binnengeslagen: 20-25.

Set 2
Dankzij cruciale bijdragen van middenaanvalsters Het Lam en Silderhuis kon Zwolle in de tweede set een voorsprong van drie punten opbouwen (14-11). Niet veel later had Apollo de leiding weer in handen (15-17), maar Jet Kok voorkwam een herhaling van de openingsset. De passer-loper scoorde punt na punt voor de Zwolse ploeg, terwijl Lisa Nobel, vervangster van Hendricks, na twee opeenvolgende punten Zwolle op setpunt bracht. Het team van Veneman leek op koers voor de setwinst, maar Apollo vocht terug en scoorde vier punten op rij. Toch wist Zwolle, na op hun beurt twee setpunten van Apollo te hebben weggewerkt, dankzij twee fouten van de tegenstander de set te winnen met 28-26.

Set 3
In de derde set domineerde Apollo met een snel verworven voorsprong van vijf punten. Dankzij de inspanningen van Kok en Silderhuis wist Zwolle het gat echter te dichten, waardoor het richting de slotfase toch nog spannend werd. Een sterke service van Silderhuis kwam direct terug aan de kant van Zwolle, waar Het Lam dankbaar gebruik van maakte. Ze bracht de score op 22-23. Oosting haalde zijn ploeg naar de kant, waarna ze geen punt meer lieten liggen. Lina Berndsen, die in de loop van de set in het veld was gekomen voor Van der Horst, verzilverde het eerste setpunt met een ace: 22-25.

Set 4

Apollo zette de lijn door in de vierde set. Dankzij de sterke invalsbeurt van Berndsen, die van de servicelijn veel schade aanrichtte, stond al snel een 2-11 voorsprong op het scorebord. Pas na een foute service kwam er een einde aan haar reeks. Zwolle bleef knokken en wist dankzij de uitblinkende Kok en Silderhuis de achterstand te overbruggen. In de eindfase verhoogde Apollo de druk. Koebrugge leidde haar team naar setpunt, waarna ze zelf mocht serveren. Met een beslissende ace verzekerde ze de bekerwinst voor haar team. De tweede in de clubhistorie.

Uitslag
Djopzz Zwolle Topvolleybal - Apollo 8 1-3 (20-25, 28-26, 22-25, 21-25)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn