Het was genieten in Borne met een ware thriller van een derby! Het was de topper van de vierde ronde in de kampioenspoule, koploper Apollo 8 in eigen huis tegenover Eurosped. Twee teams die vol in de race zijn voor een plek in de finale. Een vijfde set moest de beslissing brengen en er volgde een vreugde-explosie in de Veste toen de thuisploeg met 15-13 won.

In de Veste in Borne was de start in de topper duidelijk voor de gasten uit Vroomshoop. Eurosped speelde sterk in de openingsset en legde dankzij een scherpe service en een uitstekend blok veel druk op de thuisploeg. De eerste set ging dan ook zeer overtuigend naar Eurosped met 15-25.

De dames van Apollo 8 toonde vervolgens veerkracht. Na de kansloze eerste set werd de rug gerecht en ging de ploeg in de tweede set met meer lef spelen. Daardoor werd het veel meer een spannende wedstrijd en tijdens de 'big points' sloeg Apollo 8 toe en won met 25-23.

Toch was Eurosped in de derde set weer de baas in het veld, het leek een herhaling van de eerste set. Dat was mede dankzij de uitstekende service van Dagmar Boom van de Vroomshoopse ploeg. Het werd wederom een snelle en overtuigende setwinst met 12-25.

Maar de veerkracht van de koploper van de kampioenspoule was ook in de vierde set te zien. Apollo 8 wilde het thuispubliek wat tonen en knokte hard voor elk punt. Dat leverde het gewenste resultaat op, met 25-18 dwong de thuisploeg een vijfde set af.

Vreugde-explosie

In de vijfde set in de regioderby kon de thuisploeg het beste met de zenuwen omgaan. Apollo 8 wist twee keer terug te komen en een achterstand om te buigen en uiteindelijk met 15-13 te winnen. Een vreugde-explosie volgde in de Veste. Dankzij de 3-2 overwinning blijft de ploeg uit Borne de trotse koploper van de kampioenspoule.

Op de Facebook-pagina van de club reageerde speelster Carlijn Koebrugge meteen na de zege: "We lieten vandaag niet ons beste spel zien, maar het harde werken werd beloond." Ook trainer Bart Oosting was trots. "Dit was een loodzware wedstrijd, zeker in mentaal opzicht."

Sliedrecht op gelijke hoogte

De dames van regerend landskampioen Sliedrecht Sport deden ook goede zaken in de strijd om de twee finaleplaatsen. De Zuid-Hollandse ploeg ging in Friesland op bezoek bij VC Sneek. Die ploeg hoopte de aansluiting te gaan vinden om weer vol mee te doen om een finaleplek, maar het mocht niet zo zijn.

Het was zeker een spannende wedstrijd in Sneek, maar de bezoekers stonden er op de cruciale momenten. Esther van Berkel was uitblinkster bij Sliedrecht en de kampioen won in Sneek met 1-3. Sliedrecht Sport staat daardoor nu gedeeld eerste in de kampioenspoule, ze hebben net als Apollo 8 na 4 wedstrijden nu 14 punten.