Arnhem bruist van de energie! Niet alleen omdat alle gave wedstrijden op het punt van beginnen staan in het GelreDome, maar de rest van de stad is ook in de ban van volleybal. Benieuwd wat er te beleven is naast de wedstrijden? We nemen je mee in alle activiteiten:

Arnhem is een van de gaststeden van het WK Volleybal Vrouwen dat plaatsvindt van 23 september tot en met 15 oktober 2022. In aanloop naar het WK toe vinden er allerlei activiteiten plaats in Arnhem waar jij aan mee kunt doen!

Festival Volleybal
Festival Volleybal betekent twee dagen feest in de binnenstad, waarbij alles draait om de bal. Een route van ongeveer 2 kilometer verbindt 4 volleybalpleinen en neemt je mee langs fantastische streetpaintings. Natuurlijk pak je ook zelf de bal op voor een van onze speciale opdrachten. Benieuwd naar de route? Lees meer.

Brel en Brass
De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje. De Belgische Jacques Brel is de meester van het moderne chanson. Micheline van Hautem weet deze liedjes naar haar hand te zetten en soms nog mooier te maken dan ze al waren. Dit doet ze samen met top bastrombonist Jos Jansen en fanfare Eendracht Schaarsbergen. Deze buitengewone samenwerking is te beluisteren in het beachstadion op de Markt op donderdag 22 september van 20.30 tot 21.45 uur. Lees verder.

Verrassend Vlaams
Arnhem ontvangt het Belgische volleybalteam. Daar spelen de Arnhemse horeca ondernemers natuurlijk graag op in met Verrassend Vlaams. Vanaf vrijdag 23 september tot en met zondag 2 oktober zetten zij de deuren open met een verrassend Vlaamse hap of een lekker Vlaams menu. Ga je voor een frietje stoofvlees, mosselen, garnalenkroketten of juist Belgische chocola bij de koffie? Je kunt onder andere terecht bij de restaurants hieronder. Ze zijn ook te herkennen aan een bord aan de gevel. Klik hier om te zien waar je van Verrassend Vlaams kunt gaan genieten.

Lekker lezen
De inwoners van Arnhem hebben hem op de mat gehad, de volleybalkrant. Hierin staat alles rondom het programma en de wedstrijden in Arnhem. Niet gehad? Of kom je van buiten Arnhem? Dan kun je hem natuurlijk ook digitaal lezen. Download hier de volleybalkrant.

Liever zelf sportief bezig zijn?
Je kunt drie gratis proeftrainingen volgen bij Volleybalvereniging Aetos en gebruik maken een van de netsportvelden in de gemeente Arnhem.

Je vindt de netsportvelden op de volgende locaties:

  • Lea Dasberg School, Emily Brontesingel 1a
  • De Sterrenkring, Blekerstraat 2
  • Kringloop/Klimboom, Breezandpad 5
  • Speeltuin Calluna, Callunastraat 54
  • Basisschool de Boomhut, Bernhardlaan 10
  • Park Presikhaaf
  • Ligweide Olympus bij zwembad De Grote Koppel
  • Park Westerveld, Perenlaantje
  • Margarethaschool, Graslaan 97-B
  • SGM Brouwerij, Bakenbergseweg 76

Voor ieder wat wils dus! Deel jij jouw ervaringen met speelstad Arnhem met ons op je socials? Gebruik dan #WKVolleybal2022 en #Electrifiying2022.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×