Voormalig bondscoach Avital Selinger keert dit jaar nog terug op de Nederlandse volleybalvelden. Selinger is de komende twee seizoenen hoofdtrainer/coach van het Talentteam Papendal Dames.

Avital Selinger Rh

Medio augustus begint Selinger aan zijn nieuwe klus, die voorlopig twee jaar zal duren. Hij is bijzonder enthousiast om weer iets voor het Nederlandse volleybal te kunnen betekenen: “Het voelt goed om mijn kennis en ervaring weer te mogen overbrengen op de plek waar ik dat het liefst doe. Ik kijk er naar uit de speelsters en staf te leren kennen. Mijn missie is de speelsters de gelegenheid te bieden om zich op de best mogelijk manier als topsporters te ontwikkelen. Een essentieel onderdeel in de ontwikkeling is ook leren presteren. Daar hebben niet alleen zij profijt van, maar eveneens clubs in Nederland en het nationale team.”

Technisch directeur Joop Alberda weet wat Selinger in huis heeft: “Avital is een gebleken gildemeester in het opleiden van sporters die geschikt zijn om in de wereldtop te overleven. Vanuit Frankrijk liet hij weten de ambitie te hebben om terug te keren naar Nederland. De vele gesprekken die wij vervolgens voerden, leidden tot weer iemand die “thuiskomt”. Ik ben verheugd dat we zo opnieuw kunnen laten zien dat we onze geschiedenis meenemen naar de toekomst.” 
 
Bondscoach Nederlands Dames Volleybalteam

Van 2004 tot en met 2011 was de voormalige spelverdeler van Oranje bondscoach van het Nederlands Dames Volleybalteam. In die periode pakte de ploeg goud op de World Grand Prix (2007) en op het EK van 2009 veroverde Oranje het zilver. Vanaf seizoen 2005-2006 speelden de meeste speelsters uit het nationale damesteam onder Selinger bij DELA Martinus in de Nederlandse competitie, wat drie landstitels en drie maal de nationale beker opleverde. Om de kwaliteit van volleybal in ons land te verbeteren, deelde Selinger vanaf 2009 middels DELA Academy Masterclasses bovendien zijn kennis en ervaring met andere volleybaltrainers en -coaches uit het land. 
 
Rusland, Israël, Zwitserland en Frankrijk

Na zijn bondscoachschap vertrok Selinger naar Rusland, waar hij hoofdcoach werd van de dames van Dinamo Krasnodar. Het jaar daarop (2014) keerde hij terug naar zijn geboortegrond als bondscoach van het Israëlische mannenteam. Nadat hij seizoen 2015-2016 hoofdcoach was van de Volero Zurich dames, nam Selinger een sabbatical. Het laatste halfjaar was hij opnieuw hoofdcoach van Volero, dat door haar verhuizing naar de Franse competitie inmiddels Volero Le Cannet heette. 

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn