B.V.C. Holyoke is zaterdag in Sporthal de Kruisboog in Houten opnieuw Nederlands kampioen ParaVolley geworden. De ploeg uit Belfeld werd voor de vierde keer op rij kampioen, en voor de zevende keer in de geschiedenis van de club. Bij de jeugd kroonden Summa Volleybalschool (t/m 12 jaar) en Alterno (t/m 15 jaar) zich tot Nederlands kampioen. Edwin Vaassen werd verkozen tot beste ParaVolley scheidsrechter van het seizoen.

Dank aan Dirk Kuyt Foundation, Taurus en alle scheidsrechters!

Het NK ParaVolley werd mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation. De Nevobo is de DKF, de organiserende volleybalvereniging Taurus en alle scheidsrechters zeer dankbaar voor hun inzet en ondersteuning!

NK senioren

De Final Four werd gespeeld door de top 4 van de Eredivisie. Vanaf 2017 wordt er gestreden om de Joze Banfi wisselbokaal. De in 2013 overleden Joze Banfi heeft als speler en als coach veel betekend voor het Nederlandse ParaVolley.

Joze Banfi Bokaal

In de halve finale won B.V.C. Holyoke van F.D.S. Sneek en won Apollo Mill van Allvo. F.D.S. Sneek won de wedstrijd om de derde plaats van Allvo. De finale werd door B.V.C Holyoke met 3-1 gewonnen van Apollo Mill.

Eindstand NK senioren:

1.    B.V.C. Holyoke
2.    Apollo Mill
3.    F.D.S Sneek
4.    Allvo

NK jeugd

Het NK werd gespeeld in twee categorieën: t/m 12 jaar (waarbij de bal 1x mag stuiten) en t/m 15 jaar (officiële regels). Dit jaar deden er 5 teams t/m 12 jaar mee en 4 teams t/m 15 jaar. Spelers en speelsters vanuit de jeugdselectie zitvolleybal werden verdeeld onder de deelnemende teams.

De spelers van het Nederlands senioren ParaVolley team hielpen bij de wedstrijden om alles goed te laten verlopen. Summa Volleybalschool was uiteindelijk in de categorie t/m 12 jaar de beste en werd Nederlands kampioen.

Summa Volleybalschool Nk Para Volley Tm 12 Jaar 2017

In de categorie t/m 15 jaar was de laatste wedstrijd in de poule tussen Alterno en Summa Volleybalschool de beslissende wedstrijd. Uiteindelijk bleek Alterno de sterkste en de ploeg uit Apeldoorn werd Nederlands kampioen. De kinderen hebben weer genoten en keken uiteindelijk met elkaar naar de finale bij de volwassenen. Volgend jaar hoopt de organisatie dat nog meer jeugdteams in Nederland mee gaan doen. Teams / verenigingen die interesse hebben kunnen contact opnemen met Hans Mater: hans.mater@nevobo.nl