In Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan werd zaterdag de Final Four van het Nederlands Kampioenschap Zitvolleybal gespeeld, mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation. B.V.C. Holyoke uit Belfeld kroonde zich voor de vijfde keer op rij tot Nederlands kampioen. Het zilver was voor V.A.S. F.D.S. uit Sneek terwijl Apollo Mill het brons veroverde.

Aan de start “the usual suspects”: B.V.C. Holyoke (Belfeld), Apollo Mill, V.A.S. F.D.S. (Sneek) en VC Allvo (Almere). De halve finales leverden een verrassing op: via een zwaarbevochten vijfsetter dwong de Vereniging voor Aangepast Sporten Fit Door Sport uit Sneek een finaleplaats af ten koste van Apollo Mill. In de andere halve finale won favoriet B.V.C. Holyoke met 3-1 van VC Allvo.

Wedstrijd om het brons

De strijd om de plaatsen drie en vier werd een ware thriller, waarin VC Allvo Almere zich terugvocht na een 2-0 achterstand (17-25, 18-25, 25-23, 25-20). In set vijf stelde Apollo Mill orde op zaken en wist het met 8-15 de derde plaats binnen te slepen.

Finale

De finale tussen torenhoge favoriet B.V.C. Holyoke en V.A.S. F.D.S. was zeker geen anticlimax, maar met een afgetekende 3-0 winst bevestigden de Limburgers opnieuw wie al jarenlang de dienst uitmaakt in zitvolleyballend Nederland. Met 26-24 was de eerste set spannend, daarna was het snel gedaan met de Friese ambities (25-18, 25-13).

WK Zitvolleybal

Vanaf 13 juli kan heel Nederland kennis maken met deze dynamische variant van het volleybal, als de absolute wereldtop neerstrijkt in Arnhem, Venlo, Eindhoven, Rotterdam en Den Haag voor het Wereldkampioenschap.

- Met speciale dank aan Tjerk Laan - 

B V C  Holyoke Nk Zitvolleybal 2018 2 Rh
Dirk Kuyt Foundation Logo Website Formaat
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn