Bas van de Goor is benoemd tot toernooidirecteur van het DELA Beach Open, het grootste indoor beachvolleybaltoernooi ter wereld dat van 2 t/m 6 januari 2019 wordt gespeeld in de Haagse Sportcampus Zuiderpark. Van de Goor volgt zijn oud-teamgenoot Reinder Nummerdor op, die tegenwoordig actief is als assistent-bondscoach bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN).

Bas van de Goor (47 jaar) bouwde in de afgelopen jaren al veel ervaring op als toernooidirecteur in het beachvolleybal. Zo was hij het gezicht van de Nederlandse World Tour toernooien in 2013 en 2014, maar vooral van het succesvolle WK Beachvolleybal in 2015.

Bas van de Goor wordt beschouwd als een van de beste middenaanvallers uit de Nederlandse geschiedenis, en werd natuurlijk vooral bekend als speler van het gouden Olympische team van 1996.

“Ik vind het geweldig om op deze manier weer bij het volleybal betrokken te zijn”, legt Van de Goor uit. “Van 2013 t/m 2015 heb ik erg fijn samengewerkt met de toernooiorganisatie en de atleten. Het is mooi dat ik op deze manier extra aandacht kan genereren voor mijn foundation.”

Bas van de Goor Foundation maatschappelijk partner Nevobo

In 2003 werd Van de Goor gediagnostiseerd met type 1 diabetes. De geboren Ossenaar richtte hierna de Bas van de Goor Foundation op, met het doel de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. De Bas van de Goor Foundation is sinds 2013 maatschappelijk partner van de Nevobo en als zodanig zichtbaar bij veel grote evenementen.

Van de Goor vierde Nederlander in Volleyball Hall of Fame

Bas van de Goor is op 10 november officieel opgenomen in de International Volleyball Hall of Fame. De beroemde oud-speler beleefde een prachtige ceremonie in het Amerikaanse Holyoke, de geboorteplaats van het volleybal. Van de Goor is na Ron Zwerver (2017), Peter Blangé (2012) en Joop Alberda (2014) de vierde Nederlander in de Hall of Fame.

Scoor nu tickets voor het DELA Beach Open 2019!

Het DELA Beach Open vindt plaats van 2 t/m 6 januari 2019 op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag, de plek waar ooit het oude voetbalstadion van ADO Den Haag stond. Een prachtige topsportaccommodatie die wordt omgetoverd tot een spectaculaire indoor beachvolleybalarena. Er is een centre court en daarnaast worden er ook nog wedstrijden gespeeld op twee extra velden.

Ben je fan van beachvolleybal? Dan moet je de eerste week van januari op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag zijn! Tickets bestel je hier.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×