Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter niet samen verder

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter niet samen verder

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst (28 jaar) en Jasper Bouter (21 jaar) van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) gaan niet samen verder als team. Die beslissing heeft Varenhorst afgelopen weekend gemaakt. Varenhorst en Bouter speelden sinds augustus 2017 samen en werden in dat jaar ook Nederlands kampioen. Met wie beide spelers hun carrière voortzetten is nog niet bekend.

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter vormden van augustus 2017 t/m januari 2018 een tijdelijk duo binnen BTN, om vervolgens definitief samen verder te gaan. De beachvolleyballers werden aan het begin van hun samenwerking direct Nederlands kampioen en eindigden in januari op een knappe vierde plaats op het DELA Beach Open in Den Haag, hun beste klassering in een groot World Tour toernooi. Op het DELA EK Beachvolleybal in Nederland werden Varenhorst en Bouter deze zomer vijfde.

Na meer dan een jaar te hebben samengespeeld heeft Varenhorst dit weekend de knoop doorgehakt om niet verder te gaan met Bouter. Bondscoach Gijs Ronnes licht toe: “Christiaan heeft een jaar lang zeer toegewijd gewerkt met Jasper om deze samenwerking tot een succes te maken. De conclusie is nu dat hun persoonlijkheden te veel verschillen om samen door te gaan richting Tokio 2020.”

Beide spelers gaan nu in nauw overleg met de bondscoach op zoek naar een nieuwe partner. Zowel Varenhorst als Bouter blijven onderdeel van Beachvolleybal Team Nederland. “Jasper heeft dit jaar een grote progressie doorgemaakt”, voegt Ronnes toe. “Hij blijft zich ontwikkelen en ik geloof in zijn toekomst.”

Varenhorst Bouter 2018 Rh
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×