Beachvolleybal Team Nederland heeft de ambitie uitgesproken om met de mannenselectie in de Eredivisie Volleybal te willen spelen. Het idee is dat het team instroomt in de wintermaanden, omdat er dan weinig beachvolleybaltoernooien zijn. Het team heeft al 11 spelers vast weten te leggen, maar is nog op zoek naar een libero.

Terugkeer Roland Rademaker
De tien spelers die op dit moment de mannenselectie van BTN vormen, hebben allemaal toegezegd om vanaf het volgende seizoen in de Eredivisie in de zaal uit te komen. Ze zijn ervan overtuigd dat dit hun kwaliteiten op het zand kan verbeteren, zeker omdat ze in de wintermaanden het competitieve element missen.

Een van de initiatiefnemers is BTN-speler Stefan Boermans. “Uitkomen met een BTN-team in de Eredivisie is zowel voor ons als voor de competitie een verrijking”, zegt hij. “Zaalvolleyballen op Eredivisieniveau ontwikkelt ons tot betere spelers en ik verwacht dat wij met ons team een kwalitatieve impuls aan de Eredivisie geven. Als we met twee beachvolleyballers in het veld staan, is het al moeilijk de bal bij ons op de grond op de grond te krijgen, laat staan als we met z’n zessen spelen. We zijn vol ambitie en willen binnen twee seizoenen meedoen om de prijzen.”

Naast de tien spelers keert Roland Rademaker terug op het hoogste niveau van Nederland. De voormalig spelverdeler, op dit moment coach van de talenten van BTN, heeft naar eigen zeggen zin in ‘een jaar terug in de zaal’ en kijkt vooral uit naar de clash met RECO ZVH, de club waar zijn broer op dit moment speelt.

Sportcampus Zuiderpark
De kans is groot dat het BTN-team in actie gaat komen in Sportcampus Zuiderpark. In de Topsporthal in Den Haag is genoeg ruimte voor publiek, wat ze in grote getalen verwachten. Daarnaast is het op deze manier makkelijk te combineren met het beachprogramma: ’s ochtends in het zand, ’s middags in de zaal.

Gezocht: libero
Het team is nog naarstig op zoek naar een libero. Heb jij ambitie en lijkt het je gaaf om met de beste beachvolleyballers van ons land in een team te spelen? Meld je dan vooral aan!

1 april! 😉 De spelers van BTN blijven zich gewoon focussen op het beachvolleybal en gaan niet de Eredivisie Volleybal in.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn