Beachteam Bouter/Penninga in voorbereiding op een nieuw zomerseizoen

Beachteam Bouter/Penninga in voorbereiding op een nieuw zomerseizoen

Het jonge beachvolleybalkoppel Jasper Bouter en Ruben Penninga heeft het vizier al duidelijk gericht op het nieuwe zomerseizoen. Het BTN-duo is nu alweer enkele weken in training en behaalde in november nog de negende plaats op het driesterrentoernooi van Qinzhou, China. In hun voorbereiding doen ze in januari het NK Beach Indoor aan: “Het is een goed moment om te zien waar we staan.”

Bouter en Penninga, beide 22 jaar oud, vormen sinds januari van dit jaar een beachvolleybalkoppel. Hun start was niet onverdienstelijk, in januari op het 4-sterrentoernooi in Den Haag (indoor) werden ze direct negende. Na hun derde plek op het NK deze zomer op het strand van Scheveningen brak een korte vakantieperiode aan. Inmiddels zijn de mannen al enkele weken in training ter voorbereiding op een nieuw seizoen samen. 

Jasper Bouter kijkt terug op een seizoen waarin mooie resultaten en teleurstellende resultaten elkaar afwisselden: “We hebben vorig jaar ons eerste seizoen gehad als nieuw team. Daarin hebben wij best wel wat behoorlijke resultaten gehaald, maar ook wel een aantal teleurstellende. Wat dat betreft was het echt een eerste jaar zoals je hem verwacht.”

Uit deze ups en downs werd lering getrokken. “We zijn al een aantal weken echt aan het bouwen samen. Na onze vakantieperiode staken wij de koppen bij elkaar en hebben hard getraind. Op de driesterren World Tour in China is daar vorige maand al een mooie 9e plaats uit voortgekomen. Hier willen we de komende zomer op doorpakken. Wij gaan ons richten op de drie- en viersterrentoernooien op de World Tour. Ons daarvoor kwalificeren en potjes winnen is al een uitdaging an sich, zeker gezien het olympische jaar.”  

Bouter/Penninga verloor in Qinzhou in de tweede ronde van de uiteindelijke kampioenen Heidrich/Gerson uit Zwitserland. 

NK Beach Indoor
Jasper Bouter en Ruben Penninga doen van 3 tot en met 5 januari mee aan het NK Indoor in The Beach in Aalsmeer. Jasper licht hun beslissing toe: “Ik heb elk jaar met heel veel plezier meegedaan aan dit Nederlands Kampioenschap. Na de zomer heb je eerst vakantie, maar daarna ga je al snel het trainingsveld weer op. Dan is het NK Indoor wel een supermooi moment om te kijken waar we staan ten opzichte van de top van Nederland. Daarnaast is het ook altijd erg gezellig in The Beach in Aalsmeer.”

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×