De drie deelnemende Nederlandse teams zijn vanmiddag in Moskou in sterke poules geloot voor de Olympische Spelen van Tokio. Sanne Keizer en Madelein Meppelink treffen onder andere de Amerikaanse Alix Klineman en April Ross, Raïsa Schoon en Katja Stam ontmoeten de wereldkampioen én Europees kampioen en Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen krijgen de kans om zich te revancheren tegen olympisch kampioen van Rio Alison Cerutti. Het olympisch beachvolleybal wordt gespeeld van 24 juli tot en met 7 augustus.

Vrouwen
Sanne Keizer en Madelein Meppelink nemen het in Poule B op tegen het als tweede geplaatste Amerikaanse koppel Alix Klineman / April Ross en de Spaanse Liliana Fernández en Elsa Baquerizo. De derde tegenstander is het Chinese duo Chen Xue en Xinxin Wang.

Dit seizoen vochten Keizer en Meppelink al twee duels uit op de World Tour met Klineman / Ross. In Cancún verloren de Nederlandse vrouwen de wedstrijd om het brons, in Ostrava wonnen de Nederlandse vrouwen in de poulefase.

Katja Stam en Raïsa Schoon verzekerden zich vorige week middels de winst in de play-off tegen Marleen van Iersel en Pleun Ypma, volgend op de gezamenlijke winst in de Continental Cup Final, van hun ticket voor Tokio. Op de Spelen zijn ze geplaatst in Poule A met wereldkampioen Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes, het team dat als eerste is geplaatst. Daarnaast treffen ze Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré, de huidige Europees kampioenen. Het derde team in Poule A is Karla Borger / Julia Sude.

Stam en Schoon hebben het in Ostrava, het laatste World Tour-toernooi, twee keer opgenomen tegen Pavan / Melissa en beide keren werd het een nipt verlies in drie sets. Van Heidrich / Vergé-Dépré en Borge / Sude wonnen de jonge Nederlandse vrouwen nog tijdens de Nations Clash in februari.

Bekijk hieronder de volledige poule-indeling bij de vrouwen

Loting OS vrouwen

Brouwer / Meeuwsen
De Nederlandse vertegenwoordiging bij de mannen, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, krijgen de gelegenheid zich te revancheren voor het verlies in de halve finales van de Olympische Spelen in Rio tegen Alison Cerutti. Met zijn toenmalige partner Bruno Oscar Schmidt won de Braziliaan met 2-1 en later ook het goud. Brouwer / Meeuwsen pakte daarna het brons.

Ze zijn in Poule D dus ingedeeld bij Alison Cerutti die nu speelt met Álvaro Morais Filho, in 2013 nog samen met Ricardo Costa Santos verliezend finalist in de WK-finale tegen Brouwer / Meeuwsen. Daarnaast nemen ze het op tegen de Amerikanen Nick Lucena en Phil Dalhausser en de Argentijnen Julio Azaad en Nicolás Capogrosso, die vorige week de Continental Cup Final van Zuid-Amerika wonnen.

Bekijk hieronder de volledige poule-indeling bij de mannen

Loting OS mannen

Gstaad
De Olympische Spelen beginnen op 23 juli met de openingsceremonie. Op zaterdag 24 juli begint het beachvolleybaltoernooi. In voorbereiding op Tokio spelen de Nederlandse duo’s nog het viersterrentoernooi in het Zwitserse Gstaad dat woensdag begint met het kwalificatietoernooi.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn