Voor het eerst in bijna twee jaar maken de beste beachvolleyballers ter wereld van 15 t/m 18 juni hun opwachting in Nederland. Zes Nederlandse teams zijn verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi van de FIVB World Tour in Den Haag.

Het belooft vier dagen lang genieten te worden op de Sportcampus Zuiderpark. Op het gloednieuwe sportcomplex in het centrum van Den Haag verreist speciaal voor het Beach Open een tijdelijk beachvolleybalstadion met plek voor zo’n 2500 fans. Twee jaar na het WK Beachvolleybal is Den Haag opnieuw het centrum van de beachvolleybalwereld.

De beste beachvolleyballers ter wereld keren in juni even terug in Den Haag. Op de deelnemerslijst staan negen van de twaalf medaillewinnaars bij de laatste Olympische Spelen.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de nummers 3 van Rio, treffen onder anderen de Italiaanse zilveren medaillewinnaars Nicolai/Lupo. Bij de vrouwen is zelfs het hele podium van Rio vertegenwoordigd, al zijn twee van de drie koppels niet meer bij elkaar.

Laura Ludwig en Kira Walkenhorst zetten in Rio een kroon op hun carriere met Olympisch goud. De Duitse vrouwen behoren in Den Haag tot de absolute topfavorieten, hoewel ze dit jaar nog niet op het podium stonden op de World Tour.

De Brazilaansen Agatha en Barbara, de wereldkampioenen van 2015, kozen na het zilver op de Spelen voor een nieuwe teamgenoot. Dat lijkt hen allebei goed te bevallen. Beiden wonnen dit seizoen met hun nieuwe partner al eens op de World Tour. April Ross haalde in Rio nog brons met het Amerikaanse beachvolleybalfenomeen Kerri Walsh Jennings, maar komt naar Den Haag met haar nieuwe teamgenoot Lauren Fendrick.

Zes Nederlandse teams in hoofdtoernooi

Namens Nederland zijn al zes teams verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi. Bij de mannen zijn dat naast Brouwer/Meeuwsen, Varenhorst/Van Garderen en Penninga/Blom. Bij de vrouwen zijn Meppelink/Van Gestel, Flier/Van Iersel en Sinnema/Stubbe direct toegelaten tot de poulefase.

Bij zowel de mannen als de vrouwen kan daar nog een team bij komen. Van der Ham/Vismans en Van Driel/Schoon mogen zich woensdag 14 juni via de kwalificaties proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Teams mannen

Teams vrouwen

World League met Oranje mannen

Op vrijdag, zaterdag en zondag is niet alleen het beste van het beste op beachvolleybalgebied te bewonderen op de sportcampus, ook wordt er gespeeld om de World League Volleybal. Het Nederlands heren volleybalteam neemt het op tegen Zuid-Korea, Slowakije en Tsjechië. Inzet is een plek in de Final Four van de prestigieuze World League.

Het team van bondscoach Gido Vermeulen plaatste zich afgelopen week voor het WK Volleybal 2018 en kan zich tijdens de World League meten met de wereldtop.

Tickets nu te koop

Tickets voor het Beach Open en de World League Volleyball zijn nu online verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om combitickets te bestellen met toegang tot beide events.

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×