Afgelopen weekend stond de derde speelronde van de BetCity Eredivisie Beach op het programma. Aan de Waalkade in Nijmegen lagen drie prachtige velden klaar voor de beste beachvolleyballers van ons land. Het werd een mooi affiche met veel spannende wedstrijden aan beiden kanten van het toernooi.

De eerste verassing in het mannentoernooi vond al in de kwartfinale plaats. Doordat Quinten Groenewold en Sam van der Loo, kandidaat voor de eindzege, in hun poule een wedstrijd verloren, troffen ze meteen de nummer één geplaatste Mart van Werkhoven en Thijs Nijeboer. Daar bleken ze niet tegen opgewassen, wat een vroege uitschakeling betekende voor de talenten van Beachvolleybal Team Nederland. In de halve finale trof Nijeboer/Van Werkhoven Thijmen Heemskerk en Mick Toet. In een lange wedstrijd waarin het momentum steeds werd overgenomen, trokken laatstgenoemden aan het langste eind en mochten zich in de finale melden. Daarin namen de mannen het op tegen Lennaert Hogenhout en Kyran Versteegen, die tot dan toe niet verder dan de kwartfinales rijkten. De twee hadden het duidelijk op hun heupen dit weekend, want ook in de finale werd de eerste set direct met overtuiging binnengesleept. Heemskerk/Toet wist zich te herstellen in set twee, maar moest het hoofd in de derde en beslissende set alsnog buigen. Het brons ging, in extremen, naar Mart van Werkhoven en Thijs Nijeboer.

Marly Ba
k en Bjorna Gras zegevieren in damestoernooi
Het damestoernooi kende ook een verrassende halve finalist in de vorm van Marly Bak en Bjorna Gras. De twee kenden al een uitstekend, maar lang, indoorseizoen samen bij Booleans/VV Utrecht, waarin net naast de landstitel werd gegrepen, en zijn daarna direct doorgegaan op het zand. In de BetCity Eredivisie Beach kwamen ze niet verder dan de kwartfinale. Tot deze week. In de halve finale werd in drie sets van Esther Cramer en Laura Overwater gewonnen, waarna Kirsten Broring en Leanne van Vegten in de finale op hun wachtten. In die finale werd de eerste set nog stuivertje wisselen, maar was het verschil in set twee een stuk groter. Met 19-21 en 16-21 werd de eerste titel van Marly Bak en Bjorna Gras een feit. Een opmerkelijk knappe prestatie, daar waar ze als laatst geplaatste team dit toernooi in gingen. Het brons ging naar Elin Hoonhout en Julia Hodl.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn