Op zondag 5 mei staat het Marktplein in Hilversum volledig in het teken van beachvolleybal. Vanaf 10:30 uur komen de beste spelers uit de Nederlandse Eredivisie samen voor de BetCity Queen & King of the Court National Series.

Het wordt een weekend vol met actie, waarbij de spelers zich wagen aan de flitsende variant van beachvolleybal: Queen en King of the Court. Deze competitie, bekend om haar intense afvalrace tegen de klok met meerdere teams tegelijkertijd op één veld, houdt het publiek op het puntje van hun stoel.

Belgisch duo favoriet bij de dames
Het damestoernooi krijgt een internationaal tintje met de komst van Sarah Cools en Lisa van der Vonder. Dit Belgische team, dat als eerste geplaatst is, heeft een wildcard ontvangen van promotor Sportworx en is de topfavoriet voor de titel. Esther Cramer, normaliter een duo met Laura Overwater, vormt een gelegenheidsduo met Juliette van Duijnhoven en zal er alles aan doen hun die titel te ontnemen. De top drie wordt gecomplementeerd door Annemieke Driessen en haar partner Maren de Jong. Een mooie mix van ervaring en jeugdig elan.

Van Werkhoven/van Hal op voor eerste gezamenlijke toernooizege
Bij de mannen zijn het Cain van Hal en Mart van Werkhoven die er met kop en schouders bovenuit steken in het deelnemersveld. Van Werkhoven, die in 2022 Nederlands kampioen werd, kwam in datzelfde jaar al een keer eerder uit met Cain van Hal en werd toen tweede tijdens de Eredivisie Beach in Venlo. In Hilversum streven de mannen naar hun eerste gezamenlijke toernooizege.

Het toernooi start om 10:30 uur en gaat door tot de spannende finales die om 17:30 uur beginnen. De winnaars worden gehuldigd door Karin van Hunnik, wethouder Onderwijs & Sport van de gemeente Hilversum.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn