Bloem en Sinnema gaan voor kwalificatie in Itapema

Bloem en Sinnema gaan voor kwalificatie in Itapema

De FIWB World Tour is in Brazilië neergestreken. In Itapema wordt deze week een 4-sterren toernooi afgewerkt en op dat toernooi gaan vijf Nederlandse teams strijden om een podiumplek. De twee BTN-heren teams starten in het hoofdtoernooi, ook Keizer en Meppelink en Stubbe en Van Iersel zijn direct geplaatst. Laura Bloem en Jolien Sinnema beginnen woensdag in het kwalificatietoernooi.

Voor Laura Bloem en Jolien Sinnema begint het woensdagmiddag om 16.00 uur met een belangrijke duel. In de eerste ronde hoefden ze niet in actie te komen, dus 1 wedstrijd winnen is genoeg voor plaatsing voor het hoofdtoernooi. Ze treffen in hun kwalificatiewedstrijd het Japanse duo Chiyo-Sakaguchi.

In de poulefase komen minimaal 4 Nederlandse teams in actie. Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn als achtste geplaatst in Brazilie en gaan voor een goede prestatie op het Braziliaanse zand. 

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel doen mee, ze moesten het toernooi van Xiamen nog overslaan, maar zijn nu fit genoeg om te knallen in Itapema.

Bij de heren verdedigen de twee topteams van Beachvolleybal Team Nederland de eer. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen behoren tot de favorieten en zijn als vijfde geplaatst. Ook Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde starten in het hoofdtoernooi. 


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×