Boehlé en Van de Velde ondanks nederlaag naar tussenronde

Boehlé en Van de Velde ondanks nederlaag naar tussenronde

Dirk Boehlé en Steven van de Velde hebben hun derde poulewedstrijd in Apeldoorn vanmiddag met 0-2 (19-21 en 16-21) verloren van het Zwitserse duo Heidrich/Gerson. De Nederlandse mannen zijn ondanks de nederlaag wel door naar de volgende ronde van het DELA EK Beachvolleybal. Vanavond zal bij de loting duidelijk worden wie ze morgen treffen in de tussenronde.

Boehlé en Van de Velde vochten hard in de eerste set en hadden het publiek weer massaal achter zich staan, maar de Zwitserse spelers lieten zich niet van de wijs brengen. Heirich en Gerson bleven kalm en sloegen de op ‘big points’ keihard toe. Ze wonnen de eerste set met 19-21.

In de tweede set werd het wederom een mooi gevecht, maar bij de Zwitsers liep het allemaal net iets beter. De aanmoedigingen van het Oranje publiek gaven af en toe een positieve boost aan de Nederlanders, maar het verschil nog maken lukte duidelijk niet. Tot grote teleurstelling van zowel het publiek als Boehlé en Van de Velde werd het 16-21 en daarmee 0-2 voor Zwitserland.

Toch konden de Nederlanders even later opgelucht ademhalen. Op puntenratio zijn ze als nummer drie van poule D wel door naar de volgende ronde. Vanavond komen Boehlé en Van de Velde te weten wie ze treffen in de tussenronde, die wordt morgen gespeeld.  

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×