De kop is eraf, het Nederlandse beachvolleybalseizoen is officieel gestart. Na een prachtig weekend op het Kasteelplein in Breda mogen Katja Stam/Raisa Schoon en Dirk Boehlé/Mees Sengers zich de nieuwe Nederlands kampioenen Queen & King of the Court noemen.

Het nieuwe beachvolleybalseizoen in Nederland had niet mooier kunnen beginnen. Een prachtig affiche stond de beste beachvolleyballers van Nederland te wachten op het Kasteelplein in Breda, waar zij zich direct aan de start van een nieuw seizoen konden kronen tot Nederlands kampioen Queen & King of the Court. Nooit eerder was een Nederlands kampioenschap Queen & King of the Court zo goed bezet als afgelopen weekend. Dit bracht veel strijd in de wedstrijden op wereldniveau. Daarnaast was er veel entertainment rondom de wedstrijden, met onder andere een volleybalbus en door BetCity beschikbaar gestelde court seats. Ook was er op zaterdagmiddag een uitzwaaimoment voor de Nederlandse teams die ons vertegenwoordigen op de Special Olympics World Games in Berlijn van 17 t/m 25 juni. Het leverde veel bekijks en prachtige beelden op.

Katja Stam verdedigt haar titel ‘Queen of the Court’ met succes

Bij de dames maakten Katja Stam en Raisa Schoon hun favorietenrol waar. De huidige nummer vier van de wereld nam in de laatste ronde van de finale ruim afstand van de zussen Piersma en Van Driel, die afzonderlijk van elkaar de teams vormen. Binnen het tijdsbestek van een kwartier wisten Katja Stam en Raisa Schoon tot 15 punten te komen, wat hen de titel opleverde. Voor de 24-jarige blokkeerster Katja Stam betekende dit een titelprolongatie, daar waar ze vorig jaar met Wies Bekhuis al Nederlands kampioen Queen of the Court werd. Emma Piersma en Mexime van Driel werden tweede met zes gescoorde punten, vlak gevolgd door de nummer drie Brecht Piersma en Emi van Driel, die tot vijf punten kwamen.

Dirk Boehlé en Mees Sengers stunten met titel in Breda

In het mannentoernooi toernooi wisten Dirk Boehlé en Mees Sengers vriend en vijand te verbazen. Knap gingen zij er zondagavond met de Nederlandse titel vandoor en lieten daarmee grote namen als Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Ruben Penninga/Leon Luini achter zich. Brouwer/Meeuwsen, de huidige nummer drie van de wereld, wist in ronde twee van de finale nog een indrukwekkend aantal van 21 punten binnen te slepen, maar kon in de derde en tevens laatste ronde niet voorkomen dat Boehlé/Sengers als eerste tot 15 gescoorde punten kwam. Met 8 punten eindigden ze op de tweede plek, voor Ruben Penninga en Leon Luini (6 punten).

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn