Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben de halve finale van het Elite 16-toernooi in Tepic met 0-2 verloren van de Noorse Anders Mol en Christian Sørum. In de strijd om het brons neemt het Nederlandse duo het vanavond op tegen Nils Ehlers en Clemens Wickler uit Duitsland.

Olympisch en wereldkampioenen Anders Mol en Christian Sørum, die nog geen duel verloren in 2023 en goud wonnen op de Beach Pro Tour Finals en het Elite 16-toernooi in Doha, speelden een dominante halve finale tegen Stefan Boermans en Yorick de Groot. De nummer één van de wereldranglijst pakte de eerste drie punten van het duel en scoorde even later zes punten op rij voor een 10-2 voorsprong. Boermans en De Groot hadden geen antwoord op het spel van de Noren, die de set met 21-12 binnensleepten. In de tweede set konden de Nederlanders meekomen tot 9-9, maar mede dankzij fantastisch blokkeringswerk van Mol (hij noteerde 6 killblocks in set twee) wisten de Noren weer afstand te nemen. Het duo liep van 11-8 verder uit naar 19-13 en drie punten later stonden er vijf matchpoints op het scorebord. Daarvan verzilverde Mol/Sørum de tweede: 21-16.

Om 22.30 uur Nederlandse tijd staan Boermans en De Groot in de bronzen finale tegenover NIls Ehlers en Clemens Wickler. De Duitsers versloegen in de kwartfinale Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, maar verloren de halve finale met van 1-2 (21-17, 16-21, 15-21) van David Åhman en Jonatan Hellvig. Het Zweedse duo staat voor de derde keer op rij in de finale van een Elite 16-toernooi tegenover Mol/Sørum. De Noren wonnen de vorige twee ontmoetingen, wie pakt het goud in Tepic?

Alle finales zijn live te volgen via Volleyballworld.tv en Viaplay.com

Uitslag

Mol, A./Sørum, C. - Boermans/De Groot 2-0 (21-12, 21-16)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn