In de vijftiende aflevering van Tijd Voor Volleybal waren drie leden van Beachteam Nederland (BTN) te gast: Stefan Boermans, Steven van de Velde en Alexander Brouwer. Zij spraken over hun route naar Parijs.

Olympische kwalificatie beachvolleybalteams
De strijd om de twee Nederlandse tickets voor de Olympische Spelen in het beachvolleybal is bij de mannen ongekend spannend. De hoofdrolspelers zitten aan tafel en lichten toe hoe het spannende kwalificatietraject er uit ziet. De komende drie toernooien zullen alles bepalend zijn. Alle drie de teams moeten flink aan de bak “en daar hebben we elkaar ook weer bij nodig”, aldus Boermans. 

Hoe pak je het als trainingspartners, met bovendien dezelfde coaches, aan als je wedstrijden tegen elkaar speelt? En de strijd om de Olympische Spelen moet aangaan?

De gasten belichten hoe zij de onlangs gewonnen zilveren medaille op het Elite 16 toernooi door Van de Velde met zijn partner Immers hebben beleefd in het kader van die strijd. Een strijd die volgens Brouwer ook op trainingsstages lekker hard tegen hard kan gaan. De mannen constateren en illustreren dat zij alle drie op heel eigen, verschillende, manieren omgaan met dit proces.

De aflevering met: Boermans, Van de Velde en Brouwer is hier te bekijken.

Foto: Chris de Groot

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn