Na het vertrek van Pim Scherpenzeel in oktober 2019 is Hong Zhao benoemd tot nieuwe bondscoach van het Nederlands dames zitvolleybalteam. De oud-international werkt met een nieuwe lichting speelsters aan een terugkeer in de Europese- en de wereldtop. Dit kalenderjaar neemt Oranje deel aan vier internationale toernooien.

Hong 221 website formaat

Imponerende carrière als speelster, deelname aan Olympische én Paralympische Spelen

Hong Zhao won met haar geboorteland China brons op de Olympische Spelen van 1988 in Seoul. In 1989 emigreerde ze naar Nederland, waar ze zich aansloot bij het topteam van VC Sneek. Na het winnen van twee landstitels moest ze in 1992 stoppen met volleybal vanwege problemen aan haar knieën.

Zhao maakte de overstap naar zitvolleybal en speelde jarenlang in de Nederlandse competitie voor Sneek voordat ze in 2015 werd uitgenodigd bij het Nederlands team. Met Oranje nam ze deel aan de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro, waar Nederland als zesde eindigde.

Nieuw hoofdstuk als bondscoach

Als bondscoach is Hong Zhao begonnen aan een nieuw hoofdstuk in haar grootse sportcarrière. Met de zitvolleybalsters van Oranje wil Zhao weer een duurzame positie in de wereldtop vergaren, net als tijdens de hoogtijdagen van het team tussen 1994 en 2014.

Dit jaar ligt de nadruk op het vormen van een nieuw compleet team, dat op den duur weer moet gaan meedoen aan het EK, het WK en de Paralympische Spelen. Om de selectie te verbreden zoekt het team nog naar dames die door een beperking of aandoening niet staand kunnen volleyballen. Geïnteresseerde speelsters kunnen alle informatie over het team vinden op deze pagina.

Vier internationale toernooien in 2020

Dit jaar doet het nationale zitvolleybalteam mee aan vier internationale toernooien:

  • 16 - 19 januari - Pajulathi Games Finland (geëindigd op 5e plaats)
  • 19 - 21 juni - Dutch Tournament Assen
  • 25 - 29 juni - Women Sitting Volleyball Open Slovenië
  • 27 - 29 november – Leipzig toernooi

Staf Oranje Zitvolleybal dames:

Naam

Functie

Hong Zhao

Bondscoach

Rogier van Meggelen

Assistent-bondscoach

Sjors van Manen

Fysiotherapeut

Chantal van Wamel

Teammanager

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×