Pim Scherpenzeel heeft besloten te stoppen als bondscoach van de Nederlandse zitvolleybalsters. De 55-jarige Scherpenzeel stond sinds eind 2012 aan het roer bij Oranje en maakte veel grote eindtoernooien mee, waaronder de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

Pim Scherpenzeel Nederland Rwanda Wk 2018 Rh
Pim Scherpenzeel 2017 Rh
Pim Scherpenzeel Rio De Janeiro Blij
Pim Scherpenzeel Paralympische Spelen 2016 Foto Mathilde Dusol

Pim Scherpenzeel werd na de Paralympische Spelen van Londen 2012 aangesteld als opvolger van Michiel de Ruijter. In zeven internationale seizoenen was hij hoofdcoach tijdens drie EK’s, twee WK’s, de Paralympische Spelen van Rio en talloze andere internationale duels. De bronzen medaille op het EK van 2017 is een van de hoogtepunten uit deze periode.

Scherpenzeel raakte in aanraking met zitvolleybal dankzij Merijn Bruijne, international van het Nederlands mannenteam. Hij begon te werken als assistent-bondscoach bij de mannen, waar hij werd klaargestoomd voor het grote werk door de in 2013 overleden zitvolleybalgoeroe Joze Banfi. In 2013 was hij voor het eerste eindverantwoordelijk voor het Nederlands vrouwenteam op het EK in Polen.

De bevlogen trainer/coach deelde de Nevobo en zijn team deze week mede dat hij stopt als bondscoach. “Ik heb in de afgelopen jaren enorm veel geleerd van deze functie en alle kansen gekregen om mij te ontwikkelen”, vertelt Scherpenzeel. “Nu is de tijd gekomen voor iemand anders om vol energie en motivatie met dit team aan de slag te gaan.”

De training en coaching van de Nederlandse zitvolleybalsters wordt voorlopig waargenomen door assistent-bondscoach Hong Zhao (assistent-bondscoach) en de overige staf.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×