Oud-internationals Caroline Wensink en Kim Staelens hebben afgelopen zondag tijdens de DELA Trophy in Leek een bondsspeld ontvangen als dank voor hun jarenlange inzet in Oranje. Voorafgaand aan de wedstrijd Nederland – Duitsland werden Wensink en Staelens in het zonnetje gezet door Hans Nieukerke (voorzitter Nevobo) en Edzo Doeve (algemeen directeur DELA).

Kim Staelens (32 jaar) kondigde vorige week haar afscheid aan in dit bericht. De 32-jarige spelverdeelster speelde van 1998 t/m 2012 in Oranje en acteerde op maar liefst 6 EK’s en 3 WK’s. Haar hoogtepunten in Oranje waren de gouden medaille op de World Grand Prix (2007) en de zilveren medaille op het EK (2009). Staelens kwam 346 in actie voor Oranje en ontving daarvoor de gouden bondsspeld.

De carrière van middenblokkeerder Caroline Wensink (30 jaar) liep ongeveer evenwijdig aan die van Staelens, al debuteerde ze een jaar later in het Nederlands team (1999 t/m 2012). Wensink won, net als Staelens, als basisspeelster goud op de Grand Prix (2007) en zilver op het EK (2009). Wensink maakte begin 2014 bekend definitief te stoppen met volleybal vanwege een hardnekkige rugblessure. Wensink, die voor haar 298 interlands werd beloond met de zilveren bondsspeld, is inmiddels werkzaam voor de Nevobo.

Bron: Vlnr: Kim Staelens, Edzo Doeve en Caroline Wensink (Foto: Ronald Hoogendoorn)
Facebook X WhatsApp LinkedIn