Booleans/VV Utrecht en Sliedrecht Sport staan voor het tweede jaar op rij tegenover elkaar in de Nationale Bekerfinale. De felbegeerde prijs wordt op maandag 10 april (Tweede Paasdag) vergeven in de Maaspoort in Den Bosch. De wedstrijd begint om 12.30 uur.

Bekerhistorie
De volleybalsters van Booleans/VV Utrecht, die in seizoen 2021-2022 debuteerden in de Eredivisie, staan voor het tweede jaar op rij in de Bekerfinale. Vorig jaar ging de beker naar Sliedrecht Sport, dat ook dit jaar de tegenstander is. Het was de zesde keer in de clubhistorie dat Sliedrecht de beker mee naar huis nam om toe te voegen aan hun indrukwekkende prijzenkast. Maandag speelt de ploeg alweer hun tiende Bekerfinale.

Onverwachte favoriet

Sliedrecht Sport was de afgelopen jaren ongenaakbaar in eigen land, maar kent een wisselvallig seizoen. De equipe van Elroy Bezemer verloor de strijd om de Supercup en speelt dit jaar niet mee om het landskampioenschap. Met nog één speelronde te gaan, kan Sliedrecht zich al niet meer plaatsen voor de best-of-five serie om de landstitel. De Bekerfinale van morgen is daarmee hun laatste kans op een prijs dit seizoen. Daarvoor moet de ploeg zien te winnen van Booleans/VV Utrecht, dat een ijzersterk seizoen speelt. De Utrechtse formatie won voor het eerst in de clubhistorie de Supercup, eindigde de reguliere competitie bovenaan én speelt later deze maand voor het eerst om het landskampioenschap. De onderlinge balans is wel in het voordeel van Sliedrecht, dat drie van de vijf ontmoetingen won. De strijd om de Supercup en het laatste duel in de kampioenspoule gingen naar VV Utrecht.

Tickets & livestream
De wedstrijd begint om 12.30 uur in de Maaspoort in Den Bosch. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de Bekerfinale. Een ticket is hier te bestellen en geeft toegang tot zowel de dames- als herenfinale. Het duel wordt uitgezonden op nos.nl, NOS zal beide bekerfinales ook gedeeltelijk live uitzenden op NPO1.