Bouter en Varenhorst voeren tactisch plan goed uit

Bouter en Varenhorst voeren tactisch plan goed uit

Ook Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst hebben hun eerste wedstrijd op het DELA EK Beachvolleybal gewonnen. In een kolkend stadion op de Neude in Utrecht waren ze met 2-0 (21-9 en 21-14) te sterk voor de Fransen Youssef Krou en Quinsy Aye. Varenhorst blikte tevreden terug: “We hadden een tactisch plan dat we goed hebben uitgevoerd.”

Het Utrechtse publiek begroette het duo Bouter/Varenhorst met enorm gejuich. Een grote opluchting, Varenhorst kan spelen met ingetapete enkel. De eerste tegenstander in poule H: de Fransen Krou/Aye. Bij het eerste Nederlandse punt  ging er een flink gejuich op in het goed gevulde stadion op de Neude. De Nederlanders namen al snel het heft in handen en hielden dat de gehele partij vol.

Varenhorst blokte de ballen van de Fransen geweldig af, waardoor ze gemakkelijk uitliepen naar 10–6. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) liepen verder uit en sleepten de eerste set zeer overtuigend binnen met 21-9. In de tweede set zetten Bouter en Varenhorst hun aanvallend sterke spel door. Het publiek kon de kaart met ‘Monster Block’ regelmatig in de lucht houden. Via een mooie smash werd het 18-10 voor de Oranje mannen. Krou en Aye probeerden het nog wel, maar komen er niet aan te pas. De tweede set gaat met 21–14 ook naar Nederland.

De grote vraag na afloopt aan Varenhorst was natuurlijk hoe het met zijn enkel ging. “De enkel was goed. Ik had drie dagen niet gevolleybald, dus dat gevoel was even kwijt. Wij zijn er zelf niet meer mee bezig. Tuurlijk moet die enkel het houden, maar dat is niet meer het belangrijkste punt,” aldus de nuchtere BTN-speler. “We zijn bezig met die wedstrijd en de tactiek om te winnen. We hadden een tactisch plan dat we goed hebben uitgevoerd. Jasper zat onwijs goed bij heel veel shots en als er dan toch een harde bal langsging dan wipte hij hem net even omhoog. Blokkerend hebben we genoeg ballen gepakt en onze side-out was heel steady, ja dan speel je gewoon goed”

Het was genieten voor Varenhorst in het sfeervolle stadion in Utrecht vol fanatieke, uitzinnige fans. “Spelen op dit EK is erg leuk, omdat elke wedstrijd op een centre court plaatsvindt met veel publiek, zeker voor ons in eigen land. Voor mij mag elk toernooi wel zo zijn.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×